Ei vielä monsteripuhelinta – uusi PureDisplay-näyttö

Nokia-kännyköiden valmistaja HMD Global ei esitellyt eilisessä Lontoon tilaisuudessa huhuttua monsteritason Nokia 9 -kamerakännykkää. Esille tuotiin uusi Nokia 7.1, jonka näytössä hyödynnettään PureDisplay-termillä terästetty ohjaustekniikkaa.

Uudenlainen PureDisplay nostaa valmistajan mukaan katselukokemuksen uudelle tasolle mahdollistamalla korkean kontrastisuhteen, kirkkaamman näytön ja terävämmät värit kaikissa sisällöissä.

Uudessa Nokia 7.1 PureDisplay  on tuki HDR10-teknologialle, joka parantaa videoiden katselukokemusta tarjoamalla korkeamman kontrastin (1 000 000:1 dynaaminen kontrastisuhde).

’’Nokia 7.1 tarjoaa myös reaaliaikaisen SDR-HDR -konversion, joka mahdollistaa HDR-laatuisen viihteen katsomisen, vaikka tuotettu sisältö ei olisi kuvattu HDR:nä”,  sanoo HMD Globalin tuotejohtaja Juho Sarvikas.

Puhelimella näyttö on kooltaan 5.84 tuuman ja kuvasuhde 19:9. Full HD+ -näyttö sopeutuu HMD:n mukaan automaattisesti eri valo-olosuhteisiin. Puhelin parantaa myös muun kuin HDR-tasoisen videosisällön laatua reaaliaikaisesti käyttämällä juuri sitä varten määritettyä 16-bittistä prosessoria.

Nokia 7.1 -puhelimessa on Qualcommin Snapdragon 636 -sirualusta. Puhelimessa on 12/5 -megapikselin kaksoiskamerat ja Zeissin optiikka. Pikalataus USB C:n kautta. Puhelimen runko on 6000-sarjan CNC-käsiteltyä alumiinia ja painevalettu metalliydin. Siihen tulee nykyjärjestelmän lisäksi Android 9 Pie-päivitysmahdollisuus.