Equinix laajensi Helsingin datakeskusta 500 laitekaappiin

Yhdysvaltalainen Equinix avasi Helsingissä HE5-datakeskukseensa laajennuksen, joka nostaa tiloissa olevien laitekaappien kokonaismäärä on noin 500. Uusin laajennus on arvoltaan kolmen miljoonan eurona. Kaikkiaan yritys on investoinut viiden vuoden aikana Suomeen noin 90 miljoonaa euroa.

Equinix tarjoaa väylän globaaliin internetiin omasta internetin yhdysliikennepisteestä, jonka kapasiteetti on 2,4 terabittiä sekunnissa. Uusin datakeskuslaajennus kasvattaa Equinixin HE5-datakeskuksen kapasiteettia puolella. Kyseessä on jo yhdeksän laajennus, joka kertoo bisneksen nopeasta laajentumisesta.

”Suorien digitaalisten reittien ansiosta Helsinki on digitaalinen väylä Venäjän, Baltian ja muun Euroopan välillä. Tämä tekee Helsingistä ihanteellisen sijaintipaikan yrityksille, jotka tarjoavat palveluitaan maailmanlaajuisesti ”, sanoo Equinixin Suomen-toimitusjohtaja Sami Holopainen.

Helsingin strategista sijaintia tukee myös vahva infrastruktuuri Euroopassa. Equinixin Helsingin palvelinkeskukset on liitetty Suomen ja Saksan välille asennettuun Cinia C-Lion1-merikaapeliin. Se tarjoaa datayhteyksiä 144 terabitin sekuntinopeudella ja alle 20 millisekunnin viipeellä Helsingin ja Frankfurtin välillä.

Equinixin hyödyntämä verkkoalusta on yrityksen mukaan maailman suurin globaali yhteenkytkettyjen datakeskusten ja kypsien liiketoiminnan ekosysteemi, jossa on noin 200 datakeskusta.