Arm tiukempaan kisaan ilmaisten suoritinytimien kanssa

Vähäkulutuksisten suoritinytimien kehittäjä ARM lähtee entistä voimallisemmin kisaan softapohjaisista suoritinytimistä. Yritys tuo Xilinxin kanssa tarjolle ohjelmoitaville piireille myös Cortex-M-suoritinytimet.

Uusi sopimus mahdollistaa Armin Cortex-M1:n (Cortex-M0: n FPGA-optimoidun version) ja Cortex-M3 -prosessori IP-lohkon sijoittamisen Xilixin FPGA-piireille ilman lisenssimaksua tai rojalteja tekniikan kokeilusta.

Kokonaan ydin ei ole ilmainen, sillä jos tekniikkaa halutaan käyttää kaupallisesti myytävässä tuotteessa, siitä suoritetaan edelleen myytävän tuotteen menestykseen suhteutettu lisenssimaksu.

Cortex-M-prosessorit antavat sulautetuille kehittäjille mahdollisuuden suunnitella monipuolisia tuotteita. Niille on laaja tuki ohjelmiston, työkalujen ja palveluiden teknologiaekosysteemille. Armin DesignStart-ohjelma on tarjonnut mahdollisuuden ARM IP:n käyttöön vuodesta 2010.

Uuden prosessoriytimen ohjelmointi onnistuu Armin Keil MDK-ohjelmistonkehitysympäristön avulla ja integrointi Xilinx-järjestelmään Vivado Design Suite -ohjelmiston oheislaite IP:n avulla.

Uusin sopimus ei ole ensimmäinen kerta, kun Xilinx on yhdistänyt ARM-tekniikkaa ohjelmoitaviin Xilinx-piireille. Yrityksen valikoimaan kuuluu myös Zynq-ohjelmoitava SoC-piiriperhe, jossa on samassa ARM Cortex-A9  ja Xilinxin 7-sarjan FPGA:n.

Lisää: Arm (LINKKI), Xilinx (LINKKI),  Arm Cortex M1 (LINKKI), Arm Cortex M3 (LINKKI) ja Uusiteknologia.fi:n uutinen Digilentin Zyng-kehityskortista (LINKKI) sekä muita Arm- (LINKKI) ja Xilinx-uutisia (LINKKI).

Kuvituskuva: Arm

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran kuukaudessa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2018/