Kyberturvan olympialaisista hopeaa Suomeen

Suomalainen kyberturvayhtiö Nixun joukkue, Team NX, sijoittui hopealle Atlantassa järjestetyssä Global Cyberlympics -hakkerikilpailussa. Kultaa vei hollantilainen SectorC-  ja pronssia TSS-joukkue Australiasta. Mukana oli yli 130 joukkuetta eri puolilta maailmaa.

Global Cyberlympics on haastanut jo vuodesta 2012 alan osaajia ja aiheesta kiinnostuneita eri puolelta maailmaa kamppailemaan toisiaan vastaan esimerkiksi digitaalisessa forensiikassa, web-sovellusten ja järjestelmien haavoittuvuustutkinnassa, haittaohjelmien analysoinnista sekä muissa teknistä osaamista tehtävissä.

Kyberturvayhtiö Nixun joukkue, Team NX.

Tänä vuonna kilpailuun osallistui yli 130 joukkuetta ympäri maailmaa, joista finaaliin pääsivät maanosien kaksi parasta joukkuetta sekä viime vuoden voittaja. Euroopan taso oli tänä vuonna erittäin kova, mistä kertoo myös se, että kilpailun ensimmäinen ja toinen sija menivät kummatkin eurooppalaisille joukkueille.

Global Cyberlympics on vuosittain järjestettävä kilpailu, joka levittää tietoisuutta kyberturvallisuudesta ja sen eettisestä toiminnasta haastamalla joukkueita kaikkialta maailmasta ratkaisemaan erilaisia hakkerointiin ja tietoturvaan liittyviä tehtäviä.