Kyberturvallisuuden pioneerille palkinto

Tulevaisuuden kyberturvallisuus vaatii entistä parempaa varautumista, arvioitiin laajemmin Helsingissä vielä tänään jatkuvassa Cyber Security Nordic-tapahtumassa. Tilaisuuden yhteydessä jaetun kyberturvallisuus palkinnon sai alan suomalaispioneeri eversti (evp.) Aapo Cederberg. Palkinto jaettiin nyt ensimmäistä kertaa.

Messukeskuksessa Pasilassa järjestettävä Cyber Security Nordic 2018 kokoaa alan asiantuntijat keskustelemaan kyberturvallisuudesta ja erilaisiin uhkiin valmistautumisesta. Kyberturvallisuutta käsitellään tapahtumassa laajasti sekä yhteiskunnan että liiketoiminnan näkökulmasta.

Eilen käytiin läpi lähinnä verkkohyökkäyksien ja verkkorikollisuuden osuuksia. Tänään torstaina on aamulla järjestetty erityinen kyberverstas, jossa keskustellaan suojelupoliisin ja Puolustusvoimien roolista kyberturvallisuuden tekijöinä. Aihe on tärkeä, sillä ,ahdolliset hyökkäykset voivat pahimmillaan tehdä laajaa tuhoa yhteiskunnan eri osa-alueilla.

’’Keskittyminen perinteiseen kyberturvaan ei kuitenkaan enää riitä. Organisaatioiden on muutettava ajatteluaan ja toimintatapojaan. Sen sijaan, että tavoitteena on estää ja pysäyttää kyberhyökkäykset, järjestelmät pitäisi suunnitella ja rakentaa toimimaan kyberhyökkäyksistä huolimatta, viesti Accenturen kyberstrategiasta vastaava johtajan ja CIA:n entinen teknologiajohtaja Gus Hunt.

Kiinan sisä- ja ulkopolitiikan sekä teknologisen kehityksen asiantuntija ja kirjoittaja Adam Segalin esitys antoi eilen katsauksen myös Kiinan varsin aggressiiviseen kyberpolitiikkaan ja sen geopoliittisiin vaikutuksiin maailmalla. Esimerkiksi tietoturvaan liittyvät ongelmat ovat estäneet jo kiinalaisten verkkolaitteiden myynnin Yhdysvalloissa.

Cyber Security Nordic -tapahtumaillassa luovutettiin ensimmäistä kertaa Cyber Security Nordic -palkinto alan pioneerille eversti (evp.) Aapo Cederbergille. Palkinnon arvo oli 25 000 euroa ja sen voi saadaa palkintosääntöjen mukaan henkilö tai taho, joka on merkittävällä tavalla edistänyt kyberturvallisuusalan kehitystä ja edistänyt aiheen tunnettuutta Suomessa ja globaalisti.

Kuva:  Cyber Security Nordic 2018 -palkinnon saaja eversti (evp.) Aapo Cederbergille Cyber Security Nordic -messuilla 10.10.2018. Kuva: Suomen messut / Ilkka Vuorinen.