Kuinka monta kamerakennoa kännykkään mahtuu?

Kännykkävalmistajat ovat innostuneet viime aikoina laitteiden kameratekniikan kehittämiseen. Ratkaisua haetaan kamerakennojen määrää kasvattamalla uuden Samsungin A9:n tyyliin. Uutuudessa on jo neljä eri tehtäviin tarkoitettua kennoa ja huhutussa Nokian 9 mallissa kennoja olisi jopa viisi.

Kännyköiden kameratekniikan ongelma on, ettei kännyköiden kokoon pystytä kovin suurta optiikkaa upottamaan. Siihen on haettu ratkaisua Huawein tyyliin erikoislinsseistä, mutta myös kamerakennojen määrän kasvattamisella.

Tänään Samsungin esitteli uuden Galaxy A9-mallin, joka on markkinoiden ensimmäinen neljällä takakameralla varustettu älypuhelin. Uutuusmallin telelinssin kaksinkertainen optinen zoom mahdollistaa valmistajan mukaan esimerkiksi tarkat lähikuvat 10 megapikselin kennolla myös pidemmältä etäisyydeltä.

Kahdeksan megapikselin ultralaajakulmalinssi tallentaa maisemat ja älykäs automaattinen kohteen tunnistus avustaa ammattimaisten kuvien ottamisessa. Kännykän erikoisuus on kuitenkin viiden megapikselin syvyyskamera, jonka ansiosta kuvien terävyysaluetta voidaan säätää ennen kuvan ottamista tai sen jälkeen.

Pääkameran tarkkuus on 24 megapikseliä (F1,7). Samsungin kännykkä hyödyntää AI-tekoälyteknologiaa kuvauskohteen tunnistamisessa ja vaihtaa sopivimpiin asetuksiin automaattisesti.

Kuva: Samsungin kolmen kennon A7 ja uusi neljän kamerakennon A9.

Lisää: Kamerakennoalueen uutisia Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran kuukaudessa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2018/