Suomen ainoa näyttölevytehdas uusiin käsiin

Espoon Olarinluomassa sijaitseva luminenssinäyttöjen tuotantolaitos vaihtaa omistajaa. Uusi isäntä on kiinalainen yhteisyritys SRI Intellectual Technology.  Espoon näyttötehtaassa on valmistettu ALD-/EL-tekniikkaa vuodesta 1984 alkaen – Lohjan, Finluxin, Planarin ja nyt Beneqin nimissä.

Alkuaan elektroluminenssinäyttöjen tuotantotekniikka kehitettiin 70-luvulla Intrumentariumissa. ALD-valmistusmenetelmän kehittäjä Tuomo Suntola sai keksinnöstään toukokuussa Millennium-palkinnon.

Muutama päivä sitten kiinalainen SRI Intellectual osti Beneqin koko osakekannan. Aiemmin sijoittajana oli venäläinen Rosano, joka myi 49,99 prosentin osuuden Beneqistä kiinalaisomistajalle. Osakekaupan arvoa ei ole julkistettu.

Beneqin Lumine Display:n toimitusjohtaja Petri Schroderus esittelee Millennium-palkinnon voittaneelle (LINKKI) Tuomo Suntolalle luminenssinäyttöjen uusimpia tuoteratkaisuja. Kuva: Beneq

Kiinalainen Qingdao Sifang SRI Intellectual Technology Co. Ltd (SRI Intellectual) on yhteisyritys, joka keskittyy rautatie- ja muiden alueiden teknologiatuotteisiin

Kauppa mahdollistaa yrityksen uutistiedotteen Beneqin myynti- ja markkinointitoiminnan laajentamisen sekä tuotannon kehittämisen Espoon tehtaalla.

Nykyään Olarinluoman tehdas on maailman suurin ALD-tekniikkaa hyödyntävä tuotantolaitos.

Beneq aikoo kasvaa uuden omistajan voimavaroin Beneqin perustajan ja hallituksen jäsen Sampo Ahosen mukaan muun muassa läpinäkyvissä näytoissä ja ja puolijohdeteollisuuden ALD-ratkaisuissa.

Myös tuotannon luvataan pysyvän Suomessa.

Väkeä Beneqissä on nyt lähes 150 ja liikevaihto oli  21,3 miljoonaa euroa vuonna 2017.

Kuvat: Beneq

LISÄÄ: Suomalaisen elektroluminenssinäyttöjen ja ALD:n historia (LINKKI) ja Beneqin visio näyttötekniikan tulevaisuudesta (LINKKI) sekä virtuaaliesitys tehtaan sisältä (LINKKI).

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran kuukaudessa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2018/