Turvallinen etäohjaus saunaan

Raumalainen Narvi tuo markkinoille patentoimansa ratkaisun, jonka ansiosta sähkösaunan saa turvallisesti päälle omalla mobiililaitteella. Ratkaisuun kuuluu toiminto, joka varmistaa, ettei kiuas kuumene, jos kivien päällä on jotakin ylimääräistä.

Etäratkaisu sopii Narvin uusiin sähkökiuasmalleihin ja on toistaiseksi kehitetty yhteensopivaksi vain valmistajienomien kiukaiden kanssa. Mahdollisuus on kuitenkin laajentaa myös muihin kiuasmerkkeihin

’’Jatkossa teknologiaa voidaan tarjota myös muiden kiuasvalmistajien käyttöön, mikäli kysyntää on’’, Narvin toimitusjohtaja Arto Sainio lupaa.

Ratkaisuun kuuluu olennaisena osana toiminto, joka varmistaa, ettei kiuas kuumene, mikäli kivien päällä on jotakin sinne kuulumatonta. Tarkemmin yritys ei tiedotteessaan avaa käyttämäänsä tekniikkaa.

Etäohjaimena toimii oma älypuhelin tai muu mobiililaite, johon ladataan yrityksen sovellusohjelma. Sillä voi myös säätää saunalle haluamansa lämpötilan ja käyttöajan.

’’Kuluttajat ovat esittäneet jo pitkään toiveita kiukaan etähallinnasta. Vastaavaa ei ole muilla kiuasvalmistajalla tarjota, kehuu Narvin tuotekehitys- ja tuotantojohtaja Manu Nummela.

Narvi kertoo olevansa markkinoiden ainoa iso kiuasvalmistaja, jonka kaikki saunatuotteet suunnitellaan ja valmistetaan kokonaan Suomessa. Yritys työllistää Rauman Lapissa noin 55 henkilöä.