Lappiin uusi älypaja

Lapin ammattikorkeakoulun Kemissä sijaitsevaan Kosmos-taloon rakennetaan uudenlainen digitaalitekniikan hyödyntämiseen sopia tuotantotekniikan oppimis- ja kehittämisympäristö. Pajan kaikki laitteet yhdistetään verkkoon. Hankkeen kustannusarvio on 1,5 miljoonaa euroa.

Älypajaa tulevat käyttämää, kone-, sähkö- ja tietotekniikan insinööriopiskelijoiden ohella ammattikorkeakoulun tutkimus- ja kehittämisryhmät, yritykset ja muut kumppanit ja asiakkaat.

Älypajaan kuuluu neljä toiminta-aluetta: automaattiset koneet, integroitu tuotekehitys, digitaalinen tuotanto ja integraatio. Toiminta-alueet liittyvät toisiinsa ja niitä yhdistävät digitalisaatio, tuotehallinta, kiertotalous sekä energia- ja ympäristö osana luonnonvarojen älykästä käyttöä.

Älypajan koneet, laitteet ja ohjelmistot liittyvät verkkoon ja erilaisiin muihin tiedonhallintajärjestelmiin, jolloin syntyy aidosti digitaalinen ja älykäs systeemi. Älypajan tilat tehdään osana Kosmos-talon melko mittavaa sisätilojen käytön päivitysprojektia.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran kuukaudessa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2018/