Metallien 3D-tulostustarjonta laajenee

Metallien 3D-tulostuspalveluiden tarjonta laajenee. HT Laser on ostanut uuden 3D-metallitulostimen, joka pystytään tulostamaan alumiineja, ruostumattomia teräksiä, työkaluteräksiä sekä titaani- ja inconel-materiaaleja. Metallitulostimen sijoituspaikaksi tulee HT Laser Keuruun yksikkö.

”Olemme tutkineet metallin 3D-tulostusteknologioita jo jonkin aikaa. Laiteinvestoinnin lisäksi satsaamme samalla 3D-suunnittelupalveluiden tarjontaamme”, kertoo HT Laserin varatoimitusjohtaja ja Keuruun yksikön päällikkö Markus Lehti.

”Tällä hetkellä metallitulostuksen sovelluksia hyödynnetään jo erityisesti auto-, lentokone-, energia-, prosessi- ja lääketieteellisessä teollisuudessa”, Lehti jatkaa.

HT Laserin hankkima SLM Solutionin 3D-metallitulostin on varustettu kahdella 700W IPG-kuituresonaattorilla. Laitteen tulostuskammion koko on 280 x 280 x 365 millimetriä.

Jauhepetimenetelmässä metallijauhetta sulatetaan lasersäteellä kerroksittain kasvavaksi rakenteeksi.  Lisäävän valmistuksen menetelmät mahdollistavat tarkkojen ja muodoiltaan monimutkaisten kappaleiden optimoinnin ja valmistuksen.

HT-Laserin hankkimassa SLM 280 2.0 -versiossa on kaasuvirtauksen päivitys, joka estää sulatuksessa syntyvien partikkeleiden joutumisen lasersäteen tielle. Tällöin saavutetaan tasainen laatu koko kasvatusalueella, kun haluttu laserteho kohdistuu entistä paremmin metallijauheen sulattamiseen eikä osa siitä jää ilmassa leijuviin partikkeleihin.

Lisää: HT-Laser (LINKKI), SLM Solution Group (LINKKI) ja maahantuoja Vossi Group (LINKKI)

 

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2018/