DNA korvaa 5G-yhteyksillä ensin kuitua

5G on DNA:n mukaan aluksi tekniikka, joka mahdollistaa laadukkaat verkkoyhteydet sellaisissa paikassa, johon valokuituyhteyttä ei saada, tai sen toimittaminen olisi eritäin kallista. DNA aloittaa 5G-verkon käyttöönoton toimilupien tultua voimaan tammikuun alussa.

DNA on testannut 5G-tekniikkaa Kirkkonummella yhdessä Ericssonin kanssa.

Ennen 5G-verkkoja DNA päivittää vielä syksyn aikana matkaviestinverkkoaan laajasti Helsingissä sekä Tampereen ja Turun talousalueilla.

4G-verkon kapasiteettilaajennus lisää matkaviestinverkon tiedonsiirtonopeuksia entisestään, parhaimmillaan yhteyksissä ylletään DNA:n mukaan jopa gigan nopeuksiin. Työt valmistuvat vuoden loppuun mennessä.

DNA:n mukaan 4G säilyy vielä pitkään 5G:n rinnalla

’’4G-verkko tulee olemaan asiakkaille erittäin tärkeä vielä vuosia, vaikka 5G:tä jo valmistellaan. 4G mahdollistaa erittäin hyvät tiedonsiirtonopeudet laajoille alueille. 5G tulee olemaan aluksi paikallisempi tekniikka’’, sanoo DNA:n radioverkkojohtaja Jarkko Laari.

DNA on kehittänyt nykyistä matkaviestinverkkoaan kohti 5G:tä laajennuksin. 5G-teknologian käyttöönottaminen aloitetaan DNA:lla  5G-toimiluvan tultua voimaan 1.1.2019. Yritys sai Viestintäviraston huutokaupassa 5G-verkon taajuudet 21 miljoonan euron hinnalla

Lisää: Uusiteknologia.fi:n aiemmat 5G-aiheiset uutiset ja artikkelit (LINKKI)

Kuva: DNA 4G-verkon tukiasema

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2018/