Kännykkäkameroissa kova teknologiakisa

Taisto parhaimmasta kännykkäkamerasta käy kiivaana. Uusimman panoksen tuo Huawei Mate 20 Pron Leica-kolmoiskamerallaan, jossa on myös laajakulma-anturi.  Seuraavaksi kisaan odotetaan Nokian paljon huhuttua PureView-monsterikameralla varustettua Nokia 9:stä.

Uusimpana kisassa on Huawei Mate 20 Pro, jonka myötä yritys ottaa käyttöön kolmoiskameran uudella Leica Ultra Wide Angle -laajakulmalinssillä.  Leican kanssa kehitetty kolmoiskamera tarjoaa tarkkuudet 40, 20 ja kahdeksan megapikseliä. Kamera ja ledisalama on sijoitettu neliömäisesti puhelimen takaosaan.

Puhelimen supermakrokuvaus mahdollistaa tarkan kuvaamisen jopa 2,5 sentin päästä, Videokuvaukseen on tuotu tekoälyn tukemia ominaisuuksia, kuten kuvanvakautustekniikka ja erikoisefektit. Puhelimen etupuolella on 20 megapikselin kamera F2.0-aukolla.

Oled-näytön koko on 6,39 tuumaa. Lisäksi Huawei on esittelyt vieläkin isommalla 7,2 tuumn näytöllä varustetun 20X ja riisutumman Mate 20 -mallin.

Uusi Puhelin hyödyntää ensimmäisenä seitsemän nanometrin prosessilla tuotettua Kirin 980 -prosessoria, joka perustuu Huawein omaan suunnitteluun.  Prosessori pohjautuu octa-core-arkkitehtuurille, joka rakentuu neljästä Cortex-A7- ja samasta määrästä Cortex-A55-ytimiä. Piirille on integroitu myös Mali-G76 GPU -grafiikkaprosessorin.

Suoritinarkkitehtuurissa intensiivisimmät työtehtävät siirtyvät automaattisesti isommille, suorituskykyisimmille ytimille ja kevyemmät, taustalla pyörivät tehtävät jätetään ultratehokkaille ytimille. Käyttöliittymänä Huawei Mate 20 Prossa on Android P:hen pohjautuva EMUI 9.0.

Huawei kertoo Mate 20 Pro tukevan myös nopeampaa 4.5G LTE Cat.21 -standardia, jolla ylletään jopa 1,4 Gbps:n latausnopeuteen. Puhelimen pikaladattava akku on kooltaan 4200 milliampeeria. Uutta puhelinta voi käyttää myös power bank -tyyppisesti toisen langatonta lataamista tukevan puhelimen tai laitteen lataamiseen.

Kuvat: Huawei

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!