DA-Group osti meripuolustusosaamista

Forssalainen DA-Group ostaa meripuolustuksen osaamista tarjoavan helsinkiläisen Surma Ltd:n koko osakekannan. Kaupan keihäänkärkenä on vedenalaisen puolustusteknologian ratkaisujen kehittäminen ja tarjoaminen meripuolustukseen.

Yrityskauppa vahvistaa DA-Groupin mahdollisuuksia osallistua kotimaisiin ja kansainvälisiin hankkeisiin merivoimille, telakoille sekä muille alan toimijoille. DA-Groupin erikoisosaamistamme ovat sulautetut järjestelmät, elektroniikka ja mekaniikka sekä RF- ja mikroaaltoteknologiat.

Surman toimitusjohtaja Kristian Tornivaara (vas.) ja DA-Gropin  Sami Kotiniemi.

DA-Group -konsernin toimitusjohtaja Sami Kotiniemi kertoo, että jo aiemmin yhtiöt ovat tehneet menestyksekkäästi yhteistyötä vaativissa kansainvälisissä projekteissa.  Surma on laivojen taistelunkestävyyteen erikoistunut asiantuntijaorganisaatio, joka tarjoaa taistelunkestävyydenhallintapalveluita, järjestelmiä ja ohjelmistotyökaluja sekä koulutusta

Surman tarjonta kattaa heräte- ja haavoittuvuusanalyysit, elektromagneettisen ympäristön hallinnan sekä suunnittelun tuen, tutkimuksen ja kehityksen. Yritys toimittaa myös kokonaisia järjestelmiä, kuten magneettisuojalaitteita ja lastauslaskimia merivoimien käyttöön.

Surman toimitusjohtaja Kristian Tornivaara on innoissaan alkavasta yhteistyöstä. ’’Surmasta DA-Group saa hyvän lisän osaamiseensa erityisesti kansainvälisesti merivoimia palvelevissa ratkaisuissa ja vedenalaisessa teknologiassa’’, Tornivaara sanoo.

Surma jatkaa kaupan jälkeen DA-Groupin tytäryhtiönä omalla brändillään. Vuonna 2007 perustetussa Surmassa on 15 työntekijää. Yrityksen johto ja henkilöstö jatkavat nykyisissä tehtävissään.  Kaupan myötä DA-Group saa myös toimipisteen Helsingin keskustaan. Jo aiemmin DA-Groupilla on ollut Forssan lisäksi toimipisteet Tampereella ja Kaarinassa.

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2018/