Uudet litiumioni-akkupaketit työkaluihin

Bosch on tuonut sähkötyökaluihinsa uudet ProCore18V-akkupaketit, joita on tarjolla kolme eri versiota neljästä 12 ampeerituntiin. Pienin painaa puoli kiloa ja tehokkain Endurance-akku lähes puolitoista kiloa.

Boschin uusien ProCore18V:n litiumioniakkujen CoolPack 2.0 -tekniikka parantaa yrityksen mukaan akkujen lämmönhallintaa ja pidentäen niiden elinikää. Akun kennojen jäähdytysosat ovat erittäin tiivistä polyetyleeniä, joka johtaa kennoissa syntyvän lämmön tehokkaasti pois. Akun rakenteessa ei ole välitiloja, joihin lämpö voisi varastoitua.

Uusia litium-ioni-akkupaketteja varten Bosch on kehittänyt myös kennojen liittäntätekniikan, jossa kennoja yhdistävät kupariliittimet hitsataan yhteen laserilla. ”Valmistusmenetelmä on alalla ainoa laatuaan ja tekee lämmönhallintaprosessista erittäin automatisoidun ja tarkan”, kertoo Bosch Toolsin Teppo Oksanen.

Boschin ProCore18V-akkuja on kolme erilaista: kevyempään käyttöön suunniteltu Compact-akku sekä suuritehoisempaan työhön tarkoitetut Performance- ja Endurance-akut.

Boschin uutuudet Compact-akku (vas.) sekä suuritehoisempaan työhön tarkoitetut Performance- ja Endurance-akut.

Niistä Compact-akku on uuden, suuremman kapasiteetin mahdollistavan kennotekniikan ansiosta yksikerroksinen, mikä tekee siitä perinteistä akkua kevyemmän.

Boschin Teppo Oksasen mukaan yksikerroksisilla akuilla voidaan saavuttaa teho, joka aiemmin oli mahdollinen vain kaksikerroksisilla akuilla. Uudet ProCore18V-akut ovat yhteensopivia Bosch Power Tools -työkalujen kanssa.

Älykkäimmät laitteet säätävät jopa sallitun virran, lämpötilan ja latausjännitteen automaattisesti kommunikaatioyhteydellä- ” Sen avulla esimerkiksi laturi ja akkutyökalu tietävät onko akku yksi-, kaksi- vai kolmikerroksinen ja mitä sukupolvea se on”. opastaa Oksanen opastaa.

Lisää: Bosch Tools (LINKKI) ja tuotetieto (LINKKI) ja rakenne (LINKKI, Youtube-video)