Täysin ohjelmoitava kännykkäliittymä

Telia on tuonut tarjolle täysin räätälöitävän kännykkäliittymän ja sitä tukevan Dot-sovelluksen.   Uuden kännykkäsovelluksen avulla voi hallita useita liittymiä tai kytkeä siihen muita laitteita, kuten tabletin tai riistakameran. Liittymässä on peruskäytöllä maksimissaan euron maksu päivässä.

Telian uudessa Dot-liitymässä kaikki ostosta, käytöstä ja asiakaspalvelusta aina laskutukseen saakka hoidetaan sovelluksella.   Telia Dotissa maksetaa vain käytöstä. Jos palvelua ei käytä lainkaan tai jos hyödyntää netin käytössä pelkkää wifiä, laskua ei kerry.

”Vaikka Suomi on pitkään ollut mobiiliteknologian edelläkävijä, liittymämme ovat tähän asti olleet hyvin perinteisiä.”, sanoo Telia Finlandin uusista liiketoiminnoista vastaava kehityspäällikkö Jan Brantberg.

Enimmilläänkin Dotin käyttö maksaa euron päivässä eli maksimissaan 31 euroa kuukaudessa. Datan ja normaalien tekstiviestien  sekä puheluiden käyttö on rajoittamatonta Suomessa ja Balttian maissa. Muualla EU/ETA-maissa kuten Suomessakin erikoispuheluista joutuu maksamaan lisää, kuten myös datasta EU/ETA-alueella yli 360 megatavun päivärajan jälkeen roaming-hintojen mukaan.

Dot sisältää myös uudenlaisia työkaluja digitaalisen käytön rajoittamiseen. Käyttäjä voi sovelluksessa seurata puhelimella vietettyä aktiivista ruutu-aikaa ja pohtia suhdettaan digilaitteisiin. Dotissa voi esimerkiksi sopia ajankohdasta, jolloin alkaa puhelimelta rauhoitettu ilta-aika. Uutta liittymää on kehitetty yhteistyössä palvelun testaukseen osallistuneiden käyttäjien ja digihyvinvoinnin asiantuntijatahojen, kuten Pelastakaa Lapset ry:n kanssa.

Taustana uudelle liittymälle on myös Telian eilen julkistama digihyvinvointiselvitys, josta ilmeni muun muassa, että yli 80 prosenttia suomalaisvanhemmista on huolestuneita perheensä digihyvinvoinnista ja 60 prosenttia lastensa puhelimellaan viettämästä ajasta. Kuitenkin vain 14 prosenttia perheistä on käyttänyt keskustelemista keinona vaikuttaa puhelimen käyttöön.

Lisää: Telian digihyvinvointiselvitys (LINKKI, pdf)

*) Tarkennettu hintatietoja