Kämmenlaite sai tiukemman MIL-luokituksen ja Bluetooth 5 -tuen

Androidiin perustuva Panasonicin Toughbook FZ-N1 saa uuden version kautta lisää suorituskykyä, paremman akun ja on entistäkin kestävämpi uuden MIL-luokituksen kautta. Mukana on edelleen viivakoodilukija ja viestintäyhteydet. Uutena mukana on myös Bluetooth 5.0 -tuki.

Panasonicin uusi versio Toughbook FZ-N1 perustuu vuonna 2016 julkaistuun ensimmäisen sukupolven laitteeseen, joka on käytössä esimerkiksi posti- ja logistiikkayhtiöillä. Laitetta käytetään valmistajan mukaan paljon myös hälytys- ja julkisissa palveluissa sekä ilmailualalla, jossa niillä luetaan koneeseen nousevien matkaliput.

Uusi versio on MIL-STD-810G -sertifioitu ja kestää pudotuksen 2,1 metrin korkeudelta (aiemmin 1,8 m). Lisäksi laitteen käyttölämpötila-alue on entistä laajempi (-20° – +50°C, akun varaustilasta riippuen).

Toisen sukupolven FZ-N1 tulee saataville kahtena eri mallina: vain langatonta verkkoa käyttävä laite varastotyöhön ja muuhun tiettyyn työpisteeseen sidottuun käyttöön sekä 4G- ja WiFi-ominaisuuksilla laite enemmän liikkuville työntekijöille.

Mukana on myös Bluetooth 5-tuki, joka mahdollistaa nopean tiedonsiirron hieman pidempienkin välimatkojen yli.  Uusi versio tukee myös langattoman r-standardin mukaista nopeaa roamingia, jonka ansiosta varasto- ja toimistotyöntekijät voivat liikkua tilasta toiseen verkkoyhteyden pätkimättä. Laite soveltuu helposti myös puheluiden soittamiseen.

Uudessa laitteessa on kolme mikrofonia ja taustamelun vaimennusteknologian sekä kaksi kaiutinta laitteen etuosassa, jotka kykenevät 100 dBA:n voimakkuuteen. Niiden luvataan takaavan kuuluvuuden myös meluisassa ympäristössä.

Laitteessa on 4,7 tuuman kapasitiivinen kosketusnäyttö, joka soveltuu käytettäväksi sekä kirkkaassa päivänvalossa että sateessa. Laitetta voidaan käyttää myös mukana tulevalla Active Pen -osoittimella.

Toughbook FZ-N1-versiossa on Androidin 8.1 Oreo -käyttöjärjestelmä, joka on päivitettävissä Android 9.0 (Pie) -versioon. Laitteen sisuksista löytyy  Qualcommin Octa Core -prosessori sekä kolme gigatavua keskusmuistia ja 32 gigatavua flash-muistia.

Uusi versio on yhteensopiva Panasonic COMPASS (Complete Android Security and Services) 2.0 -tietoturva- ja hallintapalvelun kanssa F Z-N1 on  optimoitu MCL-alustalle, joka  voi muuttaa laitteen ns. edge-ratkaisuksi, jossa prosessointi siirretään mahdollisimman lähelle päätelaitetta ja käyttötilannetta.

Liitäntöinä laitteessa on mikro-USB-liitäntä, mikro-SDXC-korttipaikka sekä kaksi nano-SIM-paikkaa. Laitteen takana on kahdeksan ja edessä viiden megapikselin kamerat. Akkukesto on parantunut kahdeksasta tunnista 12 tuntiin. Akun voi vaihtaa edelleen laitetta sammuttamatta. Panasonic Toughbook FZ-N1:lle on lisävarusteita, kuten käsihihna, kehto, kotelo, tehoakku ja latausteline. Laitteelle on saatavilla autoihin asennettava telakka.

Lisää: Panasonic Toughbook (LINKKI) ja Kauko (LINKKI)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2018