Tarkkaa tietoa IoT-pilvipalveluista – Tästä ilmaiseksi Uusiteknologia-lehden artikkeli taulukoineen

Esineiden internet, IoT ratkaisee tänä päivänä jo monia liiketoiminnan haasteita ja luo mahdollisuuksia liiketoiminnan kehittämiseen. Tuoreessa Uusiteknologia-lehdessä on listattuna kaikki tärkeimmät IoT-pilvipalvelut ja niiden liityntätiedot. Uudenlainen e-lehti on luettavissa netistä täysin ilmaiseksi.

Valmista pilvialustaa käyttämällä IoT-sovelluksen kehitystiimi voi keskittyä enemmän tuotteen ominaisuuksien kehittämiseen kuin tuotetta tukevan infrastruktuurin rakentamiseen ja ylläpitämiseen, kertoo tuoreessa Uusiteknologia-lehden lokakuun 2/2018 -numerossa Tomi Engdahl.

Printtilehden tyylisenä sähköisenä näköislehtenä luettava artikkeli esittelee tärkeimmät yleiskäyttöiset erityisesti teollisiin sovelluksiin sopivat IoT-pilvipalvelut.Niiden lisäksi on olemassa iso joukko pienempiä toimijoita sekä erilaisiin kapeisiin sovellusalueisiin suunniteltuja IoT-pilvipalveluita.

Kaikilla pilvialustoilla on Uusiteknologia-lehden artikkelin mukaan omat erottautumisalueensa ja viime kädessä projektin tarpeet ja kustannustehokkuus ratkaisevat kenet kannattaa artikkelin mukaan valita mukaan.

Lisää tietoa IoT-pilvipalveluista voit lukea lokakuun Uusiteknologia-lehden artikkelista. Lehti on luettavissa tästä ilmaiseksi (LINKKI).

Suurista pilvipalvelutaloista artikkelissa ovat mukana Amazon, Google, IBM ja Microsoft. Ne ovat sisällyttäneet laajaan pilvipalvelutarjontaansa myös joukon IoT-palveluita. Mukana on taulukko kaikkien tärkeimpien IoT-pilvipalveluiden toiminnoista ja liittymisestä.

Teollisuustekniikkaa valmistavista yrityksistä mukana ovat muun muassa GE:n ja Siemens, jotka kummatkin tarjoavat teollisuussovelluksia varten rakennettuja pilvialustojaan.

Kummatkin ovat laajoja pilvipohjaisia ohjelmistoalustoja IoT-laitteiden tuottaman tiedon hallintaan.  Kumpaakin näistä voidaan artikkelin mukaan nykyään ajaa Amazonin AWS:n ja Microsoftin Azuren pilvialustan päällä.

Hiukan pienempiä pilvitoimijoita ovat Mathworksin ThingSpeak ja kotimaisista toimijoista esimerkiksi Elisan  IoT  palvelu, joka tarjoaa PTC yrityksen ThingWork IoT-alustaa SaaS-palveluna,  IoT-laitteiden  hallintaominaisuuksia ja tietoliikenneyhteyksiä.

Lisää: Uusiteknologia 2/2018 -artikkeli ’’Näin pilvipalvelut IoT-järjestelmiin – tarjonta – liittyminen – toiminta’’ (LINKKI, issuu). Koko artikkeli tai uusi lehti kokonaan on luettavissa linkin kautta ilmaiseksi.

Kuva: Shutterstock

Lue lisää Beckhoffin sivulta (LINKKI). Mainos suuremmassa koossa (LINKKI)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2018