Etteplan avittaa Siemensiä metallien 3D-tulostuksessa

Siemensin Ruotsissa sijaitseva kaasuturpiineja valmistava Industrial Turbomachinery AB on valinnut Etteplanin kumppanikseen 3D-tulostuksen suunnittelussa. Yritys hyödyntää uutta materiaalia lisäävää valmistusta käyttöön useiden metallikomponenttien prototyyppivalmistuksessa, korjauksissa ja sarjavalmistuksessa.

Siemens Industrial Turbomachinery AB, jonka pääkonttori sijaitsee Finspångissa Ruotsissa, on materiaalia lisäävän valmistuksen edelläkävijöitä.

Etteplan, jonka palvelut kattavat teollisuuden laite- ja laitossuunnittelun, sulautettujen järjestelmien ja IoT:n (esineiden internet) sekä teknisen dokumentoinnin ratkaisut, uskoo materiaalia lisäävän valmistuksen muuttavan suunnittelun tulevaisuutta.

’’Tavoitteemme on tukea innovatiivisilla materiaalia lisäävän valmistuksen suunnittelupalveluillamme vaativien tuotteiden valmistusta siten, että tuotantoajat lyhenevät, komponenttien paino tai koko sekä valmistettavien, varastoitavien ja huollettavien osien määrä pienenee. Samalla minimoimme jätteen määrän ja ympäristövaikutukset’’, sanoo Etteplanin Keski- ja Länsi-Euroopan liiketoiminnoista vastaava johtaja, Mikael Vatn.

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2018