Jättitapahtuma vetää nuoria koodareita Suomeen

Espoon koodaritapahtuma Junctioniin haki ennätysmäärä koodareita. Tapahtuma järjestetään Otaniemessä 23.-25. marraskuuta. Opiskelijoiden järjestämä Junction on kasvanut neljässä vuodessa Euroopan suurimmaksi ja maailman kansainvälisimmäksi hackathoniksi.

Espoon Juntioniin haki yli 7 000 koodaria ja muotoilijaa ympäri maailman. Heistä 1 300 yli 100 maasta valittiin mukaan kilpailemaan 20 000 euron pääpalkinnosta.

“Osallistujamme edustavat tänä vuonna 105 kansalaisuutta, mikä tekee meistä maailman kansainvälisimmän hackathonin. Junction kiinnostaa Suomen rajojen ulkopuolella ainutlaatuisen tunnelmansa vuoksi”, avaa Iiro Nurmi, Junctionin toimitusjohtaja.

Tämän vuoden Junctionin tekee poikkeuksellisen partnereiden kaliiberi. Junction veti kärkirivin suomalaisten yritysten lisäksi puoleensa myös suuria yrityksiä maailmalta. Esimerkiksi Facebook, VKontakte, Daimler, Supercell ja monet muut ovat rakentaneet tänä vuonna omat haasteensa Junctioniin, joita osallistujat pääsevät ratkomaan tiimeittäin.

Junction järjestetään jo toista vuotta peräkkäin Aalto-yliopiston päärakennus Dipolissa 23.–25. marraskuuta.  Lisäksi Junctionin teknologiakonferenssi Hack Talks järjestetään Kulttuuritaloll ajo hackathonia edeltävänä päivänä, torstaina 22.11.  Sinne  voivat osallistua kaikki alasta kiinnostuneet.  Puhumassa on teknologia-alan huippuasiantuntijoita Suomesta ja ulkomailta.

Taustaa:  Junctionin toimii vapaaehtoisten opiskelijoiden yhteisö, jonka missiona on rakentaa Suomeen aktiivinen koodari- ja osaajayhteisö. Paikallisia Junctionin hackathoneja järjestettiin viime vuonna jo viidessä muussa maassa; Japanissa, Kiinassa, Saudi-Arabiassa, Vietnamissa ja Unkarissa.

Kuva: Junction 2017, Espoo, Otaniemi