Paperijätiltä muoviton RFID-tunniste älypakkauksiin

Paperiyhtiö Stora Enso lanseeraa älypakkauksiin uudenlaisen muovittoman RFID-tunnisteteknologian. Teknologia mahdollistaa paperipohjaisten RFID-tunnisteiden valmistamisen, minkä ansiosta pakkausten varmentamiseen on saatavilla myös kierrätettävä ratkaisu. 

Stora Enson älypakkauksiin keskittyvä Intelligent Packaging -yksikkö kehittää ja toimittaa RFID-teknologiaa (Radio Frequency Identification eli radiotaajuustunnistus), joka mahdollistaa pakatun tuotteen automaattisen seurannan, jäljityksen ja sinetöinnin toimitusketjun jokaisessa vaiheessa.

Stora Enson uudet ECO-tunnisteet voidaan valmistaa 100-prosenttisesti kuitupohjaiselle paperille toisin kuin perinteiset muovitunnisteet. Tämä pienentää hiilijalanjälkeä, mitä erityisesti vastuullisuuteen panostavat yritys- ja kuluttajatuotteita tarjoavat yritykset arvostavat.

”ECO-teknologiamme on siinä mielessä ainutlaatuista, että se tarjoaa muovittoman ja kierrätettävän vaihtoehdon radiotaajuustunnistuksen loppukäyttäjille mahdollistamalla näin digitaalisen ja vastuullisen pakkausinfrastruktuurin”, sanoo Stora Enson Intelligent Packagingin johtaja Martin Ros.

Kun RFID-tunniste integroidaan paperietikettiin, valmistusprosessista tulee entistä skaalautuvampi ja kustannustehokkaampi – suorituskyvystä ja luotettavuudesta tinkimättä. Uusi ECO-tunniste voidaan kierrättää ympäristöystävällisesti paperin ja kartongin kanssa.

Ratkaisulla on valmistajan mukaan myös erinomainen johtavuus alhaisemmilla kustannuksilla grafeeniantenneihin tai hopeapainettuihin antenneihin verrattuna. ECO-teknologiaa voidaan käyttää monissa meneillään olevissa hankkeissa useilla eri sektoreilla.

Stora-Enson NFC-lähitunnistuksen avulla brändien omistajat voivat myös tarjota lisätietoa loppukäyttäjille, joilla on NFC-toimintoa tukeva älypuhelin. Ratkaisu mahdollistaa täydelliset lukijajärjestelmät ja käyttää pilvipalveluja hyödyntävää seurantaa ja jäljitystä, joka toimii Microsoft Azure -alustalla.

Kuvat: Stora-Enso

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!