Suomalainen skanneriauto voitti huippupalkinnon

Rovaniemeläinen uusinta kamera- ja digitekniikkaa hyödyntävä Roadscanners on saanut kansainvälisen tiealan järjestön International Road Federationin huippupalkinnon Global Road Achievement Award. Palkinto julistettiin eilen illalla Las Vegasissa järjestetyssä IRF:n 70-vuotisgaalassa.

Liikenneviraston pääjohtaja Kari Wihlman on erittäin tyytyväinen Roadscannersin ja Liikenneviraston yhteisen hankkeen saamasta palkinnosta.

”Tutkimus ja kehitys ovat meille tärkeä keino luoda uusia työkaluja parempaan väyläomaisuuden hallintaan. Etenkin digitalisaation hyödyntäminen on tulevaisuudessa entistä tärkeämpää. On hienoa, että työ on huomattu myös kansainvälisesti.”

Palkinto myönnettiin Roadscannersin ja Liikenneviraston yhteiselle PEHKO 2015-2025 -projektille (Päällysteiden ennakoivan hoidon ja kunnostuksen ohjelmointi).

Projektin tavoitteena on ollut kasvattaa päällysteiden käyttöikää uusilla päällystettyjen teiden ylläpidon ja hoidon käytännöillä, joissa päätöksenteko perustuu pääosin Roadscanners  teknologiaan.

Roadscannersin kehittämällä menetelmällä pystytään paikantamaan teiden heikot kohdat, määrittämään ongelmien syyt ja korjaamaan ne ennen vakavien vahinkojen syntymistä.

Roadscanners sain palkinnon ”Tieomaisuuden hallinta ja kunnossapito” kategoriassa.  Pohjoismaista palkinto on myönnetty aiemmin muissa kategorioissa kerran Ruotsiin ja kerran Norjaan. Suomeen palkinto on ensimmäinen.

Vuonna 1998 perustetulla Roadscannersilla on asiakkaita ja projekteja kaikissa maanosissa kaikkiaan yli 60 maassa.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2018/