Tekoäly ennustaa Wifi-verkon häiriöt jo hyvissä ajoin

Elisa kehitti seitsemän tekoälyprototyyppiä yhdessä startupien kanssa, joista kolme jatkaa finaaliin yrityksen AI Co-Creation Challenge-kisassa. Yksi loppukisassa olevista on Lifemote, joka ennustaa kodin wifi-yhteyksien häiriötilanteet ennen kuin niistä syntyy todellista ongelmaa asiakkaalle.

Seuraavaksi finalistijoukkueet jatkavat joulukuun alun Slush-tapahtumaan, jossa he pitchaavat ideansa 50 000 euron pääpalkinnon toivossa.

”Uusien tekoälytuotteiden ja -palveluiden luominen alkaa nopeilla kokeiluilla”, sanoo Elisan uusista palveluista vastaava johtaja Henri Korpi.

Lifemoten lisäksi kisassa ovat Signality, joka hyödyntää tietokonenäköä luodakseen urheiluvideoista reaaliaikaisia ja käyttäjälle personoituja tilastoja ja analyyseja sekä nettikaupan tunnepäiväkirjapalvelua kehittävä Nitor (emotion tracking).

”Kilpailevat startupit ovat innovatiivisia, kunnianhimoisia ja elinkaarellaan hyvin eri vaiheissa. Skaala onkin virkistävän laaja, ja haluan ehdottomasti nähdä lisää tällaista tulevaisuudessa, sanoo tietotekniikan tutkija, Aalto-yliopiston apulaisprofessori sekä  NVIDIA-yhtilssä toimiva Jaakko Lehtinen.

Kilpailun finaali järjestetään Helsingissä 5.12. klo 10.00–10.30  Slush-tapahtumassa.

Kuvituskuva: Shutterstock

Lisää: Lue ilmaiseksi uusista Wifi-verkkojen tekniikoista ja IoT-versioista Uusiteknologia-lehden laajasta artikkelista. Uusi lehti on luettavissa tästä ilmaiseksi (LINKKI).

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!