Pieni ohjainkortti automaatioon

Maxim Integrated esittelee Electronica-messuilla PLC-referenssikortin Go-IO, joka pakkaa puolikkaan luottokortin kokoon 17 konfiguroitavaa IO:ta. Kyseessä on uusi pienempi versio vuonna 2016 julkaistusta Pocket IO -korttimoduulista.

Pienikokoinen PLC-referenssikortti mahdollistaa tehtaiden IoT-osajärjestelmien toteuttamisen entistä pienempään kokoon. Se on suunniteltu erityisesti suunnittelijoille, jotka pyrkivät lisäämään älykkyyttä Teollisuus 4.0:n digitaalisiin tehdaslaitteisiin.

Moduuli täyttää PLC-laitteiden koko- ja tehonkulutuksen vaatimukset. Edeltäjäänsä Pocket IO alustaan verrattuna uudessa toiminnot ovat kymmen kertaa pienemmässä tilassa ja kortti kuluttaa puolet vähemmän virtaa. Hintaa kortilla on 495 dollaria.

Maximin uusi Go-IO on osa ratkaisua, jossa laskentaa tuodaan lähemmäksi. Kaiken ei tarvitse tapahtua pilvessä vaan lähempänä ja nopeammin.  Signaalien prosessoinnista huolehtii MAX32630 sovellusprosessori, joka sisältää liukulukutuella varustetun Cortex-M4 prosessoriytimen.

Liitäntöinä Go-IO tarjoaa kahdeksan digitaalituloa, neljä digitaalilähtöä, neljä IO-Link liitäntää ja isoloidun RS-485-liitännän. Digitaalitulot tukeva 24 voltin logiikkasignaaleja IEC 61131-2-mukaisesti. Digitaalilähdöt pystyvät ohjaamaan suoraan jopa 640 mA:n virran aina 36 voltin jännitteeseen saakka. Laitteisto tukee 12-36 voltin käyttöjännitealuetta.

Go-IO-kortti sisältää Maximin piireillä IO-Link-lähetinvastaanottimen, 8-kanavainen digitaalitulon, 8-kanavainen digitaalilähtöohjaimen, eristetyn RS-485-lähetinvastaanottimen, digitaalisen erotuksen ja uSLIC ™ -teholähteen sekä sovellusprosessorin.

Uuden Go-IO-kortin kehityspaketti koostuu moduulin lisäksi sovellusprosessorista ja aluslevystä, joka tukee langaton HMI-käyttöliittymää, jona voi toimia esimerkiksi Applen iPad.

Lisää: Maxim Integrated (LINKKI), Go-IO (LINKKI), Go-Io-video (LINKKI) ja jakelijat (LINKKI) sekä uutinen 28.9.2016 aiemmasta PLC-kortista (LINKKI).

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!