Mikro-ohjain kaappaa energiansa ympäristöstä

Renesas esittelee Müchenin Electronica-messuilla äärimmäisen vähän virtaa käyttävän Arm-pohjaisen mikro-ohjaimen R7F0E ja sen valmistamiseen tarkoitetun SOTB -prosessitekniikan. Piirin erikoisuus on integroitu energian kaappaustekniikka.

Uusi SOTB-pohjainen tekniikka tekee uudesta mikro-ohjaimesta todella vähävirtaisen. Lisäksi piirillä olevan tekniikan ansiosta osa energiasta voidaan kaapata ympäristöstä.

Paristojen sijasta uuteen Renesasin mikro-ohjaimeen pohjautuva tuote voi käyttää tehon lähteenä valoa, tärinää tai vaikka ilman virtausta.

Renesasin ensimmäinen SOTB-prosessin kautta valmistettu tuote R7F0E on 32-bittinen, Arm Cortex-M0+-pohjainen sulautettu ohjainpiiri. Piiri tukee myös valmistajan uutta e-AI-nimistä sulautetun tekoälyn konseptia.

Piirissä on 256 kilotavua SRAM-muistia ja siihen on mahdollista saada kiinni jopa 1,5 megatavua flash-muistia. Piirissä on analogi-digitaalimuunnin (14-bittinen, 32 kHz: n käyttötaajuus), 2D-grafiikka MIP-näyttöliitännällä, yksilöllinen tunniste, AES-salauskiihdytys ja satunnaislukugeneraattori.

Piirin erikoisuus on kuitenkin tehonkulutus. Piiri tarvitsee vain 20 μA/MHz aktiivitilassa, 400 nA ohjelmiston valmiustilassa ja 150 nA virtaa valmiustilassa reaaliaikakellolla.

Uuteen R7F0E-piiriin on integroitu konfiguroitavissa oleva Energy Harvest Controller (EHC) -toiminto, joka lisää luotettavuutta ja minimoi energian keruussa tarvittavia kalliita ulkoisia komponentteja.

EHC mahdollistaa suoran yhteyden erilaisiin ympäristön energialähteisiin, kuten aurinko-, tärinä- tai pietsosähköisiin.  EHC hoitaa myös ulkoisten tehonsäilytyslaitteiden, kuten superkondensaattoreiden tai valinnaisten ladattavien akkujen, lataamisen.

Renesas on jo alkanut toimittaa SOTB-pohjaisia mikro-ohjaimia beta-asiakkaille. R7F0E-sulautetun ohjaimen on suunniteltu tulevan yleisesti saataville tuotekehittäjille heinäkuusta 2019 alkaen ja massatuotantomäärissä lokakuusta 2019 alkaen.

Lisää: Renesas (LINKKI) ja R7F0-tuotetieto (LINKKI) ja uusi SOTB-piiriprosessi (LINKKI) ja e-AI (LINKKI)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!