Messuhallin katolle yli 2000 aurinkokennoa

Helsingissä aurinkokennoja on ollut jo Finlandia talon katolla, mutta yksi suurimpia kattokohteita on ollut vielä ilman aurinkokennoja. Ei ole kauaa, sillä Helen asentaa Pasilan messukeskuksen katolle ensi kesän aikana yli 2000 paneelia ja myöhemmin  lisää.

Messukeskuksen katolle rakennetaan Helsingin suurimpiin kuuluva aurinkovoimala, jonka paneelit valjastetaan Helenin vuokrattaviksi nimikkopaneeleiksi. Yli 2000 aurinkopaneelilla, jotka tuottavat noin 592 MWh energiaa vuodessa.

Aurinkovoimala toimii Helenin nimikkopaneeliperiaatteella, jolloin kuka tahansa voi vuokrata sieltä itselleen oman nimikkopaneelin.

Aurinkopaneelit asennetaan Messukeskuksen katolle kesän 2019 aikana. Samalla keskuksen jäähdytyksen tarve ja sitä kautta energiankulutus vähenee, sillä aurinkopaneeleilla on varjostava vaikutus. Aurinkopaneeleita on tavoitteena asentaa myöhemmin lisää.:

Messukeskuksen aurinkopaneeliprojekti

• Aurinkovoimala teho 695 kWp
• Arvioitu tuotto 592 MWh/v
• Ensi vaiheessa 2319 paneelia, lisää myöhemmin
• Paneelit 300 watin monokidepaneeleita
• Rakentaminen alkaa kesällä 2019

Lisää: Aiemmat aurinkokennojen tekniikkaa tai aurinkovoimaloita koskevat artikkelit (LINKKI)