Cargotec luo Tampereelle digiajan osaamiskeskuksen

Cargotec panostaa uusien igitaalisten ratkaisujen kehittämiseen ja perustaa Tampereelle digitaalisten ratkaisujen osaamiskeskuksen. Se on osa yrityksen 32 miljoonan euron panostuksia, jolla halutaan vauhdittaa yhtiön yksiköitä hyödyntääm digitaalisen maailman edut.

Tampereelle tuleva uusi digikehitysyksikkö on yrityksen mukaan myös konkreettinen askel matkalla kohti älykkään lastinkäsittelyn markkinajohtajuutta. Digital Solutions Hub -yksikkö hyödyntää toimissaan uusia metodeja, teknologioita ja dataa.

Cargotecillä on Tampereellla jo tutkimus- ja tuotekehityskeskus. Kuva: Cargotec

Keskittyminen tavaraketjuvirtaan kokonaisuutena tehostaa lastinkäsittelyn digitalisaatiota.Yksikkö kehittää digitaalisia ratkaisuja kaikille Cargotecin kolmelle liiketoiminta-alueelle Kalmarille, Hiabille ja MacGregorille.

”Uuden yksikön myötä haluamme varmistaa digitaalisten ja datalähtöisten palveluiden tuottojen kasvun’’, sanoo Cargotecin tietohallintojohtaja ja digitaalisen liiketoiminnan kehitysjohtaja Soili Mäkinen.

Osaamiskeskus toimii läheisessä yhteistyössä Cargotecin liiketoiminta-alueiden kanssa ja  sitä tulee johtamaan Tommi Pettersson, joka tällä hetkellä vastaa Kalmarin ohjelmisto- ja automaatiokehityksestä. Yksikön odotetaan olevan täysin toiminnassa kesäkuun 2019 lopussa.

Kuvituskuva: Cargotec

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!