Bittiumille softraradiokauppa Itävaltaan

Bittiumin taktisen tiedonsiirron softaradiotuotteet on valittu Itävallan puolustusvoimien runkoverkon osaksi itävaltalaisen yhteistyökumppaninsa Kapsch BusinessCom AG:n kautta. Bittiumin osuus kaupan on verottona noin 30 miljoonaa euroa.

Bittiumin itävaltalainen yhteistyökumppani Kapsch BusinessCom AG on tänään saanut tiedon  puolustushallinnolta (Bundesministerium für Landesverteidigung, BMLV) tarjouksen hyväksymisestä.  Kapsch BusinessComin tarjouksen osana on Bittium Tactical Wireless IP Network (TAC WIN) -ohjelmistoradiojärjestelmä sekä Bittium Tough Comnode- ja Bittium Tough VoIP-tuotteet.

Bittiumin TAC WIN -järjestelmän tuotteet on suunniteltu kenttäolosuhteisiin ja järjestelmän käyttöönotto on tehty automaattisten toimintojen ansiosta nopeaksi.

Itävaltalaistaho integroi ja toimittaa kokonaisjärjestelmän Itävallan puolustusvoimille, joka sisältäen heidän omia ja muiden kolmansien osapuolten ratkaisuja. Tuotetoimitusten arvioidaan ajoittuvan vuosille 2019–2021.

Kaupan toteutuminen varmistuu lopullisesti, kun  kymmenen päivän valitusaika umpeutuu. Sinä aikana muut tarjouskilpailun hävinneet tahot voivat valittaa ministeriön päätöksestä tuomioistuimeen. Prosessi on tyypillinen julkisten hallintojen tarjouskilpailuille.

Kaupan pohjana oleva Bittiumin Tactical Wireless IP Network (TAC WIN) on ohjelmistoradiotekniikkaan pohjautuva sotilas- ja viranomaiskäyttöön tarkoitettu langaton laajakaistaverkko. Sen ydin on taktinen reititin, jolla voidaan muodostaa joustavasti sekä langallisia että langattomia laajakaistaisia IP-tiedonsiirtoyhteyksiä.

Reitittimen lisäksi Bittiumin järjestelmään kuuluu kolmen eri taajuusalueen radioyksikköjä, joilla muodostetaan tilanteen mukaan optimoituja verkkorakenteita erilaisiin viestintätarpeisiin.  Ohjelmistopohjaisuuden ansiosta Bittium TAC WIN -järjestelmä on helposti päivitettävissä, mikä mahdollistaa sen kehittämisen sekä ylläpidon kustannustehokkaasti sen koko elinkaaren ajan.

Kuvat: Bittium

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2018/