Näin syntyy suomalainen lääkerobotti – uusi sijoittaja taustalle

Salon elektroniikkateollisuus ei loppunut Nokian poistumiseen vaan esille ovat nousseet monet pienemmän alan toimijat. Yksi esimerkki on älykästä lääkkeiden annostelurobottia valmistava Evondos, joka on saamassa taakseen myös Tradeka-yhtiöt. Katso myös videolta, miten lääkerobotti syntyy Evondosin Salon tehtaalla.

Salolainen Evondos on varmistamassa kasvunsa saattamalla päätökseen ylimääräisen yhtiökokouksen valtuuttaman suunnatun osakeannin. Yhtiön osakkaaksi on tulossa suomalainen osuustoimintataustainen Tradeka-Yhtiöt Oy, joka sijoittaa yhtiöön kaksi miljoonaa euroa.

Tradekan mukaantulo Evondosin omistajaksi on osa Tradekan strategian Luo Uutta –kategoriaa, jonka tavoitteena on sijoitusten avulla edistää suomalaisen talouselämän rakennemuutosta sekä tukea uuden osaamisen, innovaatioiden ja työpaikkojen syntymistä Suomeen.

”Sijoitus Evondosiin vastaa erinomaisesti tavoitteita, joita olemme Luo Uutta -kategorialle asettaneet. Evondos kehittää terveysteknologian palvelukonseptia, jolla on vahva potentiaali vientituotteena. Lisäksi Evondos työllistää Salon seudulla, joka alueena on kärsinyt teknologiateollisuuden muutoksesta’’, kertoo Tradekan toimitusjohtaja Perttu Puro.

Myös Evondosin toimitusjohtaja Eetu Koski iloitsee pääomakierroksen päättymisestä. ’’Rahoituksen varmistuminen antaa meille mahdollisuuden suunnitella toimintojamme pidemmälle eteenpäin. Olemme toiminnassamme tavoitelleet kannattavaa kasvua, ja olemme siinä hyvässä vauhdissa’’, hän toteaa.

Samalla yhtiön lead investor -rooliin viime vuonna tullut norjalainen pääomasijoittaja Serendipity Partners tekee jatkosijoituksen yhtiöön.

TAUSTA: Salolainen Evondos on perustettu vuonna 2008. Yritys työllistää noin 70 henkilöä, joista noin 50 Salossa, missä sijaitsevat myös yrityksen tuotekehitys ja tuotanto. Yrityksellä on myyntitoimistot Norjassa, Ruotsissa ja Tanskassa ja yrityksen liikevaihdosta yli 60 prosenttia tulee viennistä, Norjan ollessa tärkein vientimaa.  Vuoden 2018 lopussa yrityksen laite- ja palvelutuotteilla ennakoidaan olevan noin 2 500 käyttäjää, mikä tuo noin neljän miljoonan euron liikevaihdon.

LISÄÄ:  Evondosin lääkeautomaatti ja laitteen tuotanto Salossa, videolla kohdassa 2.00-3.04 (LINKKI) ja ohjelmistokehitystä tehneen Protaconin esitys Evendos-projektista (LINKKI)

Kuva: Evondosin yritysvideolta.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2018