Useamman teratavun SSD-levyt sopuhintaan

Kiintolevyille on käymässä kehnosti myös suuremmissa tallennustiheyksissä. Samsung julkisti tänään uuden 860 QVO -SSD-aseman, josta on saatavana kuluttajamyyntiin jo neljän teratavun versio. Sitäkin halvempia ovat vielä sarjan yhden ja kahden teran SSD-versiot.

Samsungin uusien 4-bittisten MLC  V-NAND-muistipiirien ja MJX-SSD-ohjaimien ansiosta 860 QVO:n suorituskyky saavuttaa 3-bittisten MLC SSD -asemien suorituskyvyn, kehuu korealaisvalmistaja tiedotteessaan.

Samsungin uuden 860 QVO:n peräkkäiset luku- ja kirjoitushuippunopeudet ovat 550 Mt/s ja 520 MB/s. Lisäksi asema hyödyntää integroitua Intelligent TurboWrite -teknologiaa, joka ylläpitää siirtonopeuksia pitkillä aikaväleillä.

Muistin luotettavuuden takaamiseksi Samsung tarjoaa normaalia kokonaisvaltaisemman ns. TBW-takuun, joka perustuu perusteelliseen analyysiin kuluttajien SSD-käyttötavoista.

Neljän teran version takuu on kolme vuotta ja 1440 kirjoitettua teratavua, kun taas kahden ja yhden teran versioiden kirjoitustakuut ovat 720 TBW ja 360 TBW.

860 QVO perustuu SATA-liitäntään ja 2,5 tuuman kokoluokkaan, joten se sopii täydellisesti useimpiin tavallisiin kannettaviin tietokoneisiin ja pöytäkoneisiin. Lisäksi 860 QVO poistaa tarpeen erilliselle SSD-käynnistyslevy-tallennuslevy-yhdistelmälle tarjoamalla sekä suurta kapasiteettia että suorituskykyä yhdellä, edullisella SSD-asemalla.

860 QVO tulee myyntiin tammikuussa 2019. Asemien suositushinnat alkavat teratavun 159,90 eurosta.

Lisää: Samsung (LINKKI) ja Samsung 860 QVO -levyn tekniikka (LINKKI, pdf) ja muut SSD-tuotetiedot (LINKKI)

Kuvat: Samsung

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!