Volvo investoi LiDAR-tutkatekniikkaan

Volvo ja robottiajoneuvojen anturitekniikkaan erikoistunut Luminar esittelevät eilen alkaneilla Los Angelesin Automobility -messuilla viimeisintä LiDAR-tekniikkaa.  Uudenlaisten havainnointitekniikoiden ja tutkaratkaisujen kehitystyö tulee olemaan keskeinen elementti tulevaisuuden turvallisten autonomisten autojen suunnittelussa.

Los Angelesin Automobility LA -messuilla on esillä myös  VR-tekniikkaa, jolla esitellään Volvon tulevaisuuden 360c-konseptia ja autonomisen ajamisen visiota.

Volvo on Luminarin ensimmäinen yhteistyökumppani, joka todella hyödyntää yrityksen laajaa havainnointitekniikan kehitysalustaa. ’’Luminar jakaa kunnianhimomme tehdä näistä visioista todellisuutta, ja uusi havainnointitekniikka on tärkeä askel tässä prosessissa’’, kertoo Volvon tutkimus- ja kehitystyöjohtaja Henrik Green.

Volvon kovat panostukset uusimpaan LiDAR-tekniikkaan ovat ymmärrettäviä, sillä yritys hankki aikaisemmin tänä vuonna jo osuuden Luminarista Volvo Cars Tech Fund -sijoitusrahaston kautta. Investointi oli Volvon Tech Fundin ensimmäinen.

Volvo kertoi syyskuussa jo robottiautojen 360c-konseptista, jossa esiteltiin  neljä autonomisten ajoneuvojen käyttömahdollisuutta – nukkumisympäristön, mobiilitoimiston, olohuoneen ja viihdetilan – jotka kaikki mullistavat tavan, jolla ihmiset voivat matkustaa.  Yritys tarjoaa konseptiaan myös alan kansainväliseksi standardiksi, joka määrittäisi, kuinka autonomiset ajoneuvot voivat turvallisesti viestiä muiden tielläliikkujien kanssa.

Lisää: Los Anglesin Automobility LA -tapahtuma (LINKKI), videoita Volvon ja Luminarin LiDAR-kehityksestä (LINKKI1) ja (LINKKI2),  Volvon 360c-konseptiautosta (LINKKI) ja aiempi artikkelimme aiheesta ”Nukkuisitko robottiauton kyydissä” (LINKKI)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2018/