Arrow Cloud Summit: Pilvipalvelut laajasti esillä – videot ja esityskalvot ladattavissa!

Pilvipalvelut, tekoäly ja IoT ovat muodostumassa yrityksille elintärkeiksi uusien liiketoimintojen synnyttämiseen. Eilen oli lähes 500 alan kehittäjää ja päättäjää kuulemassa alan uusimmista trendeistä Arrowin Cloud Summit tapahtumassa Vantaalla. Nyt pääpuheenvuorojen videotallenteet ja muutkin esityskalvot ovat ladattavissa.

Tapahtuma keräsi Helsinki-Vantaan Scandic-hotelliin lähes 500 pilvi-alueen asiantuntijapäättäjää.

Tapahtuman ensimmäisessä keynote-puheessa OP:n ohjelmistosuunnittelusta vastaava johtaja Jukka Parkkinen kertoi yrityksen Oulun ohjelmistokeskuksen rakentamisesta. OP oli yksi ensimmäisiä suuryrityksiä, jotka aktivoituivat Nokian irtisanoessa ohjelmistokehittäjiään Oulussa.

Parkkisen mukaan kyse oli uudenlaisesta modernin organisaatiokulttuurin rakentamisesta, joka sai toimia varsin itsenäisesti yli 600 kilometrin päässä pääpaikalta Helsingistä. Oulun keskus käytännössä rakensi OP:n uudet digitaaliset palvelut.

Ashok Samal, Microsoft

Microsoftin pilviarkkitehti Ashok Samalin (kuvassa) esitteli keynote-puheenvuorossaan tekoälyn hyödyntämisen mahdollisuuksia. Hänen näkemyksensä mukaan lähes jokainen laite tulee liittymään pilvessä ja hyödyntää tekoälyominaisuuksia.

Samalin mukaan Microsoftin API-rajapinnat mahdollistavat tekoälyominaisuuksien toteuttamisen helposti. Tekoäly on mahdollista Samalin mukaan opettaa pilvessä, minkä jälkeen se voidaan paketoida Docker-ohjelmistokontiksi, jota on mahdollista ajaa julkisen pilven lisäksi myös omassa datakeskuksessa tai pilven reunalla sijaitsevissa sulautetuissa tietokoneissa.

Tuomas Mäkinen, AWS Enterprise

Tuomas Mäkinen AWS Enterpriselta esitteli omassa puheenvuorossa Amazonin pilveä ja erityisesti tekoäly oli hänenkin esityksen keskiössä.  Mäkinen nosti esiin myös pilviratkaisujen edut eli omaan ratkaisuun verrattuna edullisuuden, turvatoiminnot ja luotettavuuden.

Yhtenä esimerkkinä on Valmetin paperikoneiden analysointiratkaisu, joka on rakennettu AWS:n tekoälypalveluihin pohjautuen. Esityksessä kerrottiin myös, että Amazon avaa tämän vuoden aikana uuden rakenteilla olevan datakeskuksen Ruotsiin.

Kotimaista osuutta esitteli tapahtumassa Juniperin Jani Ripatti, joka kertoi esityksessään Telian Liiga-kiekkosarjan televisioinnin vaatimista teknisistä verkkohaasteista.

Lisää tietoa IoT-pilvipalveluista voit lukea uudesta lokakuun Uusiteknologia-lehden artikkelista. Lehti on luettavissa tästä ilmaiseksi (LINKKI) nettiversiona.

Kuidun lisäksi tavoitetta nosti tilanne, että samanaikaisesti piti välittää jopa seitsemän ottelun videomateriaalin pelipaikkakunnalta Pasilaan. Jakeluverkon lisäksi materiaalin editointi vaativat servereiden lisäksi melkoisesti kaistaa – ja kaikki reaaliajassa.

Seminaaritarjonnan lisäksi paikalla oli Arrowin yhteistyökumppaneita ja edustuksia. Myös kaikki suurimmat pilvipalvelut olivat esillä Microsoftin Azuresta IBM:ään ja Amazonista Red Hatin Linux-maailmaan.

LISÄÄ: Arrow Cloud Summit 2018 pääpuheenvuorojen videotallenteet ja esityskalvot (LINKKI). Lisäksi Amazonin Las Vegasissa AWS re:Invent -tapahtuman esityksiä YouTubessa (LINKKI).

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!