Linda Liukas Huawein tekoälyoppiin

Lasten ohjelmointikirjalla kuuluisuuteen noussut Linda Liukas lähtee tekoäly-yhteistyöhön Huawein kanssa. Sopimus julkistettiin eilen järjestetyssä tekoälyn ABC Workshopissa.

Yhteistyön kautta  Linda Liukas haluaa tuoda tekoälykeskustelun lähemmäs arkea, sillä tekoälystä on jo tullut osa ihmisten arkea. Hän toivoo, että ihmiset pysyisivät avoimina tekoälyn tarjoamille mahdollisuuksille.

’’Toivoisin, että meille tulisi konkreettisia kokemuksia siitä, miten tekoälyä kehitetään ja missä sitä käytetäänKun teknisiä laitteita vielä markkinoidaan vaikeasti hahmoteltavilla määreillä, lopputulos voi olla hämmentävä’’, kuvaa Linda Liukas.

Yhteistyön taustalla on myös, että Huawei on hyödyntänyt tekoälyä uusimmissa älypuhelimissaan ja erityisesti niiden kameroissa.  Huawein ja Linda Liukkaan yhteistyöhön sisältyy muun muassa yritykseen tutustumista sekä erilaisia asiantuntijapuheenvuoroja.

’’Minua kiinnostaa teknologiakulttuuri, joka syntyy Piilaakson ulkopuolella ja siksi yhteistyön aloittaminen aasialaista kulttuuria edustavan Huawein kanssa oli mielekästä’’, Liukas sanoo.

Hänen mukaansa on hienoa nähdä, että tuotteita eivät suunnittele vain yhden kulttuurin kasvatit, vaan Huawei on Liukkaan mukaan aidosti globaali toimija, jonka tuotekehityksessä myös suomalaisilla on oma roolinsa.

Lasten koodauskirjoilla maineeseen noussut Linda Liukas on myös suosittu puhuja ja päässyt ainoana suomalaisena eurooppalaisten naisteknologiavaikuttajien talouslehti Forbes-listalla.

Liukas oli perustamassa Rails Girls -metodia, jolla opetetaan tytöille koodauksen alkeita.  Hänen uusin kirja on Otavan julkaisema Hello Ruby – Robotti koulussa sukeltaa Rubyn matkassa tekoälyn maailmaan. Kirja keskittyy tekoälyyn tasolla, jota ymmärtävät lapset ja aikuise

Kiinalaisella Huaweilla on 18 tutkimus- ja tuotekehityskeskusta kahdeksassa Euroopan maassa (Suomi, Belgia, Ranska, Saksa, Irlanti, Italia, Ruotsi ja Iso-Britannia). Suomessa tutkimus- ja tuotekehityskeskukset sijaitsevat Helsingissä ja Tampereella. Huawei työllistää maailmanlaajuisesti yli 180 000 henkilöä, joista yli 80 000 työskentelee tutkimuksen ja tuotekehityksen parissa.

Lisää: Linda Liukasta käsitelleet aiemmat uutiset (LINKKI)

Kuva: Huawei

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!