Tampereelle puolustusalan innovaatiokeskus

Teknologiayhtiö Accenture avaa Tampereelle uuden puolustusalan Innovation Hub for Defence & Security -innovaatiokeskuksen. Uutta keskusta johtaa Accenturen puolustussektorin innovaatiojohtaja Valtteri Vuorisalo.

Accenturen Tampereen yuuden innovaatiokeskuksen tavoitteena on tukea puolustusalan toimijoita innovaatiotyössä ja auttaa niitä pysymään askeleen edellä toimintaympäristön muutoksessa.

Innovaatiokeskus keskittyy uusien teknologioiden kuten tekoälyn, virtuaalitodellisuuden, kyberturvallisuuden, robotiikan ja edistyneen analytiikan soveltamiseen puolustusalan tarpeisiin.

”Tampereen innovaatiokeskus pystyy tuomaan kansainvälisiä innovaatioita ja uuden teknologian prototyyppejä Suomen puolustustoimialan saataville sekä hyödynnettäväksi’’. kertoo Marko Rauhala, Accenture Suomen terveydenhuollon ja julkisten palvelujen toimialajohtaja.

Innovaatiokeskus avataan tammikuussa Accenturen omiin toimiston tiloihin  Tampereen Hervannassa. Keskus tulee tekemään tiivistä yhteistyötä muiden Accenturen puolustukseen ja turvallisuuteen keskittyvien innovaatiokeskusten kanssa, jotka sijaitsevat Australiassa, Saksassa ja Yhdysvalloissa.

Tampereesta on kehittymässä Suomen puolustusteollisuuden asiantuntijakeskittymä. Uutta keskusta johtaa Accenturen puolustussektorin innovaatiojohtaja Valtteri Vuorisalo, jolle Tampere on tuttu, sillä hän itse on väitellyt Tampereelta kansainvälisen sotilaallisen suorituskyvyn rakentamisesta.

Kuvituskuva: Accenture