Suurista IT-messuista aika jättää – Cebit2019 peruttiin

Tietotekniikka on integroitunut kaikkeen toimintaan entistä tiukemmin. Siksi Hannoverin messuista vuonna 1986 lohkaistu Cebit-messut palaavat teollisuusmessujen yhteyteen. Seuraavat Cebit19-messut piti järjestää ensi vuoden kesäkuussa, mutta nyt tapahtuma toteutetaan Cebit Summit -seminaareina.

Hannoverin jättimäinen messukeskus on kasvanut vuosien saatossa erityisesti tietotekniikan ja useiden suurien teollisuusmessujen voimin. Jättihalli ykkönen ei enää vuonna 1986 riittänyt, joten Deutsche Messe päätti eriyttää Cebitin omaksi messukseen useine halleineen.

Kuva: Cebit 2014

Vielä 90-luvulla Cebit oli maailman suurin ja myös kävijämäärältään mittavin ICT-alueen esittelypaikka, jossa mukana olivat kaikki suurimmat alan nimet, mutta myös pc-alueen kasvuyritykset Kiinasta, Taiwanista ja muista Aasian maista. Kävijöitä oli parhaimmillaan yli 330 000.

Ensi vuonna Cebit palaa juurilleen ja integroituu bisnes- ja teollisuusnäkökulmalla Hannoverin teollisuusmesuihin. Seuraava Hannover Messe järjestetään 1.-5. huhtikuuta 2019. Tapahtuma keskittyy teollisuuden tuotteisiin, automaatioon ja digitalisaatioon.

Cebit-messujen uudelleenjärjestely johtuu seuraavan tapahtuman odotettua pienemmistä näyttelytilojen varauksista. Myös kävijämäärät ovat vuosien varrella vähentyneet. Ulkomailla messujärjestäjä jatkaa Cebit-messunimikkeen käyttöä.

Kuva: Hannover Messe 2018

Ensi kesänä Cebitin korvikkeeksi järjestetään ICT-alueen  Summit-seminaareja 24.-28. kesäkuuta 2918. Niissä käydään läpi digitaalisuuden muutosta ja vaikutuksia. Puhujia on kymmeniä eri alueilta, esimerkiksi tietoturvaosuudessa on Suomesta puhumassa F-Securen tietoturvaguru Mikko Hyppönen.

IT-alue on integroitunyt entistä enemmän alan ammattimessuihin ja kongresseihin. Cebitin kanssa vielä 1990–luvulla kisannut Las Vegasin Comdex-messut järjestettiin viimeisen kerran 2003. Osa IT-tarjonnasta on siirtyi Las Vegasin vuosittaiseen kulutuselektroniikan CES-tapahtumaan ja Euroopassa Berliinin radiomessuina alkaneille IFA-messuille.

Lisää: Cebit-messujen (LINKKI) ja Comdex-messujen historia (LINKKI), Hannover Messe 2019 (LINKKI) ja Cebit Summit, 24–28 June 2019 (LINKKI).

Kuvituskuva: Deutsche Messe, Hannover Messe 2017

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2018/