3D-tulostuksella varaosia klassikkoautoihin

Autonvalmistaja Mercedes-Benz laajentaa 3D-tulostettavien varaosien saatavuutta. Hyötyajoneuvoihin eräitä osia on voinut tulostaa vuodesta 2016, ja nyt ovat vuorossa ovat ensimmäiset osat saksalaisvalmistajan klassikkomalleihin kuten 300 SL Coupé (W 198) -sporttiin.

Mercedes-Benzin 300 SL:ään saa tulostettua esimerkiksi  uuden alumiinisen taustapeilin kotelon, jossa on kromipinnoite kuten alkuperäisessäkin peilikotelossa. Toinen 3D-tulostettava osa on sytytystulpan jalka, joka sopii halkaisijaltaan 21-millisille tulpille.

Kuluttajille suunnatut 3D-tulostukset ovat selkeä suunta. Daimlerilla on  silti 3D-tulostuksesta kokemusta jo 30 vuoden ajalta, sillä teknologiaa on aikaisemmin käytetty esimerkiksi prototyyppien valmistuksessa.

Jatkossa Daimler uskoo voitavan valmistaa moottorin komponenttien lisäksi muovi- ja kumiosia.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!