Amazonin keskitti palvelinkeskukset Ruotsiin

Amazon Web Services avasi tänään uuden pohjoismaisen datakeskusalueen Ruotsiin. Käytännössä kolmesta datakeskuksesta koostuva alue Tukholmassa on AWS:n viides Euroopassa. Muut Euroopan alueelliset keskukset sijaitsevat Ranskassa, Saksassa, Irlannissa ja Isossa-Britanniassa.

Amazon.comiin kuuluva pilvipalveluyhtiö Amazon Web Services aukaisi tänään kokonaan uuden datakeskusalueen, AWS Europe (Stockholm) Regionin. Sen kautta ruotsalaiset, mutta myös muut pohjoismaiset yritykset voivat hyödyntää datakeskusaluetta sovellustensa ajamisessa Ruotsissa sekä pienemmällä viiveellä.

’’Samalla ne voivat täyttää datan sijaintiin kohdistuvat vaatimukset”, Amazon Web Servicesin pääjohtaja Andy Jassy sanoo. Myös varmuus on omaa luokkaansa, sillä datakeskuksia on Ruotsissa kolme.

AWS:llä on 60 saatavuusaluetta eli Availability Zonea ja 20 aluetta eli Regionia maailmanlaajuisesti ja lisää tulossa vuoden 2020 alkupuolella.  .

AWS:n nykyiset toimipisteet. AWD on aukaisemassa lisäksi vuoden 2020 ensimmäisellä puoliskolla 12 uutta saatavuusaluetta ja neljä aluetta Bahrainiin, Hong Kongiin, Italiaan ja Etelä-Afrikkaan.

Pohjoismaissa AWS:llä on kymmeniä tuhansia asiakkaita ja yhteistyökumppaneita Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa ja Islannissa.Suomesta AWS:ää käyttävät muun muassa Aktia Bank, Assa Abloy, Cargotec, Finnair, Fortum, Nokia, Rovio, SOK, Stockmann, Supercell, Telia, VR ja Wärtsilä.

Kuvituskuva: Microchip / Amazon AWS

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!