Elisa ottaa 5G-rakentamiseen sata miljoonaa euroa velkaa

Teleoperaattori Elisa ottaa 100 miljoonan euron lainan Pohjoismaiden Investointipankilta uuden nopeamman 5G-verkon rakentamiseen Suomeen ja Viroon. Sopimuksen allekirjoittivat tänään Helsingissä NIB:n toimitusjohtaja Henrik Normann ja Elisalta talous- ja rahoitusjohtaja Jari Kinnunen.

Elisa on investoinut aiempina vuosina yli 200 miljoonaa euroa Suomen tietoliikenneinfrastruktuuriin. Tulevina vuosina Elisan investoinnin kohdistuvat erityisesti uuteen 5G-verkkoon, jonka rakentaminen käynnistyy vuoden 2019 alussa.

Uutta 5G-tekniikkaa NIB:n toimitusjohtaja Henrik Normannille (vasemmalla) esittelivät Elisalta Jari Kinnunen, Eetu Prieur ja Tero Kuparinen.
Toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila, Elisa.

’’5G-verkkojen käyttöönotto on seuraava keskeinen investointikohteemme. NIB:n investointirahoitus osaltaan auttaa meitä varmistamaan erittäin nopean verkon lisäksi 5G:n mahdollistamia täysin uudenlaisia palveluita asiakkaillemme’’, toteaa Elisan toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila.

NIB-lainalla rahoitetaan Elisan 5G-investointeja Suomen ja Viron tietoyhteiskunnan kehittämiseksi. Nopeat verkot tulevat olemaan tärkeitä laajemminkin erilaisten yhteiskuntien kehityksessä.

”Tulevat 5G-investoinnit ovat merkittäviä Pohjoismaiden ja Baltian maiden yritysten tuottavuudelle, sillä uusi mobiiliverkko edesauttaa tietotaidon kertymistä alueemme teknologiasektorille”, vakuuttaa NIB:n toimitusjohtaja Henrik Normann.

Pohjoismaiden Investointipankki (NIB) on kahdeksan jäsenmaan (Islanti, Latvia, Liettua, Norja, Ruotsi, Suomi, Tanska ja Viro) omistama kansainvälinen rahoituslaitos. Pankki rahoittaa yksityisiä ja julkisia investointihankkeita sekä jäsenmaissa että niiden ulkopuolella.

Aloituskuva: NIB:n toimitusjohtaja Henrik Normann (vasemmalla) ja Elisan talous- ja rahoitusjohtaja Jari Kinnunen.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!