Konecranes pilotoi startup-ideoita – tekoälyä ja konenäköä

Satamatekniikan valmistaja Konecranes aikoo pilotoida  kahta startup-kisassa parhaiten menestynyttä ideaa. Kaikissa finaaliin tarjolla olleissa neljässä oli potentiaalia, mutta CargoMate Technologies ja Nyris valittiin toteutettaviksi heti ensi vuoden alussa.

Konecranesin startup-ohjelman voittajat sekä toisena vasemmalta  Konecranesin Mika Mahlberg.

Pilotoitavista ratkaisuista CargoMate Technologies tarjoaa satamaoperaattoreille ja aluksille reaaliaikaisen näkyvyyden konttien lastaustoimintaan sekä ennustaa aikaisimman mahdollisen ajankohdan, jolloin alus voi lähteä satamasta.

Toinen pilotoitavista on Nyris, joka on erikoistunut visuaalisen datan käsittelyyn. Siinä hyödynnetään kuvantunnistusta, joka pohjautuu uusimpiin tekoäly- ja syväoppimisratkaisuihin sekä konenäköön.

Nyrisin tatkaisu pystyy esimerkiksi tunnistamaan tuotteen tai varaosan alle sekunnissa.

Konecranes etsi Reach-kisassa 2000 startupin joukosta uusia teknologioita, joilla yritys voisi palvella paremmin asiakkaitamme satamissa ja terminaaleissa.

Ohjelman joulukuun finaaliin valittiin neljä startuppia REACH-ohjelmasta sekä yksi startup Slushista. Finalistit olivat CargoMate Technologies, DeepEyes, Nyris, Visualix ja Xetal.

Kuva: Konecranes

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!