Minima Processor terästää NXP:n CoolFlux-DSP-tekniikkaa

Vähäkulutuksista suoritintekniikkaa kehittävä Minima Processor on julkistanut yhteistyösopimuksen piirivalmistaja  NXP Semiconductorsin kanssa. Sopimuksen myötä yritykset pystyvät tarjoamaan asiakkailleen uudenlaisia virtapihdejä NXP:n CoolFlux DSP-piiriratkaisuja.

Lisää Minima Processorin tekniikkaa UT 1/2017-lehdessä.  Voit lukea lehden veloituksetta nettiselaimellasi. (LINKKI)

NXP CoolFlux DSP-tuoteperhe tuo Minima Processorin toimitusjohtaja Toni Soinin mukaan merkittävän lisän yrityksen tarjontaan. CoolFlux DSP on audiolaitteissa käytettävä vähävirtainen IP-piiriosuus, joka optimoidaan Miniman patentoidulla teknologialla.

”Olemme innoissamme päästyämme tekemään yhteistyötä kansainvälisen suuryrityksen kanssa. Alhainen virrankulutus on yksi tärkeimmistä pienten audiolaitteiden vaatimuksista”, Miniman Toni Soini kertoo BusinessOulun sivulla.

Minima ja NXP jakavat sekä lisenssi- että rojaltitulot Miniman teknologialla optimoiduista CoolFlux-prosessoreista.  ”Odotamme tästä merkittävää liikevaihtoa tuleville vuosille”, Soini sanoo.

Minima kehittää ja lisensoi kehittämäänsä prosessoriteknologiaa, joka pienentää merkittävästi prosessoreiden virrankulutusta. Vuonna 2016 perustetun yhtiön rahoittajiin kuuluvat Aalto Yliopisto, CFT Nordic Investment Center, Lifeline Ventures, VTT Ventures ja joukko enkelisijoittajia.

Lisää: Minima Processor Oy (LINKKI) ja aiemmat Minima Processor -uutisjutut Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI) sekä BusinessOulun tiedoteuutinen (LINKKI).

Kuvituskuva: Shutterstock

Päivitetty

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!