DNA perustaa tulevan 5G-verkon Nokian pilveen

Mobiilioperaattori DNA ottaa käyttöön Nokian pilvialustat tulevissa 5G-verkoissaan. Uusien ominaisuuksien avulla nykyistenkin verkkojen automaatioaste, kapasiteetti ja ohjelmoitavuus voidaan nostaa DNA:n mukaan aivan uudelle tasolle.

DNA ottaa käyttöön Nokian CloudBand Infrastructure Software – ja Nuage Networks -ratkaisuihin pohjautuvan cloud-palvelualustan. Ensimmäisessä vaiheessa virtualisoidaan konesaliverkot, ja automatisointi valmistuu vaiheittain vuoden kuluessa. Ivestoinnit tulevat auttamaan myös uusien 5G-verkkojen toimintojen ja palveluiden rakentamista.

”Tulevaisuuden 5G:ssä virtualisoidun verkon resursseja voidaan osoittaa automaattisesti erilaisille palveluille, mikä parantaa DNA:n asiakkaiden palvelukokemusta entisestään”, toteaa DNA:n tekninen johtaja Tommy Olenius.

Palveluita voidaan tuottaa käyttäjänsä lähellä, ilman että verkon data joutuu kulkemaan verkon lukuisten keskusten ja liityntäpisteiden kautta. Esimerkiksi 5G:n mahdollistamat viivekriittiset IoT-palvelut, kuten etäohjattavat ja itseohjautuvat toiminnot, vaativat verkolta huomattavaa automaatioastetta

”Nokian teknologia mahdollistaa sujuvan siirtymisen 5G:hen. Uskomme, että DNA pystyy vastaamaan loppukäyttäjien yhä kasvaviin kapasiteettitarpeisiin palveluidemme avulla”, sanoo Nokian maajohtaja ja mobiiliverkoista vastaava johtaja Tommi Uitto.

Jatkokehitysvaiheessa Nokian toimittama automaatiojärjestelmä mahdollistaa muun muassa häiriötilanteiden ennakoivan korjaamisen ja asiakaskohtaisten verkkoratkaisujen tuottamisen aiempaa tehokkaammin.

DNA:n verkon merkittäviä osia on virtualisoitu jo aiemminkin. Niissä on jo todettu, että virtualisointi ja automaatio vähentävät huomattavasti verkon energiankulutusta ja parantavat sen tehokkuutta.

Kuva: Nokia/DNA.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!