5G-verkko näkyy pian paremmin

Nokia Bell Labsin vetämässä LuxTurrim5G -ekosysteemissä kehitetään 5G-tukiasemien sijoituskohteiden lisäksi uusia käyttökohteita. Näyttötaulujen ja valopylväiden lisäksi on kehitetty jo 5G:n perustuva bussipysäkki ja 5G-signaalit paremmin läpipäästävä ikkunarakenne.

Telesteen älykäs 5G-pysäkkikatos.

Uudenlainen 5G-älypysäkki mahdollistaa hälytysten vastaanottamisen, reaaliaikaisen ympäristön seurannan sekä hälytyksiin reagoinnin. Pysäkin näytöillä voidaan esittää liikenne- ja matkatietoja sekä kohdennettuja mainoksia. Ensimmäinen on jo esillä Nokian kampuksella Espoon Karakalliossa.

Telesteen uusi pysäkkikonsepti vastaa ihmisten kasvavaan turvattomuuden tunteeseen julkisilla paikoilla hyödyntämällä 5G- ja videoteknologiaa.

Valaisinpylväiden luoma 5G-verkko.

Ensimmäinen älykäs bussipysäkki on nähtävillä Espoon Nokian kampuksella Espoon Karakalliossa, jossa se on testikäytössä osana Nokia Bell Labsin vetämää LuxTurrim5G -ekosysteemihanketta.

LuxTurrim5G-hankkeessahitetään myös muunlaisia 5G-verkon toimintaa auttavia ratkaisuja. Sellainen on esimerkiksi Lammin Ikkuna Oy:n 5G-signaalit läpipäästävä ikkunarakenne (aloituskuvassa).

Lammin Ikkunan Signal Windows esiteltiin pari kuukautta sitten rakennusalan messuilla Helsingissä. Kehitystyössä ovat olleet mukana Aalto-yliopiston lisäksi Tampereen teknillinen yliopisto.

LuxTurrim5G-projektin sivut (LINKKI) ja (LINKKI, Youtube-video) Telesteen älypysäkkitiedote (LINKKI) ja video (LINKKI) sekä Lammin Ikkuna Signal Windows -rakenne (LINKKI) ja aiempi LuxTurrim5G-uutinen (LINKKI)) ja muut 5G-artikkelit Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI)

Kuva: LuxTurrim 5G

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2018