Huawei listasi 5G-voittonsa – kesään mennessä 5G-puhelimet

Mediakohun keskellä oleva Huawei kertoo saaneensa 25 kaupallista 5G-sopimusta eri puolilla maailmaa toimivien operaattoreiden kanssa. Huawei on toimittanut myös yli 10 000 5G-tukiasemaa ja aikoo julkaista 5G-puhelimia kesään 2019 mennessä. Yritys kommentoi laajalti myös viime viikkojen aikana syntynyttä mediakohua.

Huawein johtoryhmän vuorossa oleva puheenjohtaja, Ken Hu, on vahvistanut yhtiön allekirjoittaneen 5G- tilaussopimusten lisäksi yli 50 kaupallista yhteisymmärryspöytäkirjaa eri puolilla maailmaa toimivien operaattoreiden kanssa.

Hän kommentoi myös maailmalla noussutta vakoilukohua. “Laitteillamme ei ole koskaan ollut merkittäviä ongelmia kyberturvallisuuden osalta. Edes kaikkein tiukimmat testaukset ja tutkimukset eivät ole antaneet viitteitä siitä, että laitteemme olisivat jollain tavalla turvallisuusriski”, sanoo Ken Hu.

”On parempi antaa faktojen puhua puolestaan, kun keskustelemme turvallisuuteen liittyvistä asioista. Tosiasia on, että Huawein laitteet ja palvelut ovat turvallisia. Kyberturvallisuus on globaalisti tärkeä asia, joka koskettaa koko toimialaa. Tämän vuoksi meidän tulee työskennellä sen eteen yhdessä”, Hu sanoo.

Avoimen yhteistyön puolesta puhuu myös Huawein globaalista tietoturvasta ja yksityisyydestä vastaava suomalaisjohtaja Mika Lauhde.

“Uskomme Huaweilla vahvasti, että luottamuksen rakentaminen on pitkä prosessi, joka vaatii aikaa. Se alkaa avoimesta yhteistyöstä muiden valmistajien kanssa lähtien standardisoinnista sekä viranomaisten ja operaattoreiden kanssa tarkasteltavasta lähdekoodista. Tästä voi kehittyä toimialan uusi käytäntö, joka tuo luottamusta laajemminkin alalle”, sanoo Lauhde.

Kuluneiden viikkojen aikana Huawein 5G-liiketoiminta on saanut osakseen paljon mediahuomiota ympäri maailman. Osa julkaisuista on kuitenkin pohjautunut yrityksen mukaan vääriin tietoihin.

Huawei kertoi julkaisevansa vuoden 2019 ensimmäisellä puoliskolla 5G-puhelimien lisäksi uudet 5G- ja Kirin-järjestelmäpiirit, jotka esitellään laajemmin vuoden jälkipuoliskolla.

Lisää: Aiemmat Huawei-uutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI)

Kuva: Elisa on testannut 5G-yhteyksiä Huawein 5G-ratkaisuilla.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2018