Vaisala osti K-Patentsin

Teknologiayritys Vaisala laajenee nestemittausmarkkinalle ostamalla vantaalaisen K-Patentsin. Yrityskauppa laajentaa Vaisalan tuotevalikoimaa kaasumittauksista nesteiden mittauksiin. Kauppa sisältää K-Patentsin Suomen yrityksen lisäksi tytäryhtiöt Yhdysvalloissa ja Kiinassa sekä Janesko Oy:n, K-Patentsin tutkimus- ja kehitysorganisaation.

Yrityskauppa laajentaa Vaisalan tuotevalikoimaa nestemittauksiin ja vahvistaa Vaisalan asemaa teollisuuden mittausratkaisuja tarjoavana yrityksenä.

”Laajentuminen nestemittausmarkkinalle on merkittävä askel liiketoiminta-alueellemme”, sanoo Vaisalan Teollisten mittausten liiketoiminta-alueen johtaja Sampsa Lahtinen.

K-Patents tarjoaa mittauslaitteita useille teollisuudenaloille, kuten sellu- ja paperi-, elintarvike-, lääke- sekä puolijohdeteollisuuteen. Sovellukset vaihtelevat juomien sokeripitoisuuden mittaamisesta paperin pinnoituskemikaalien mittaamiseen.

”Päätuotteemme on prosessirefraktometri”, sanoo K-Patents Oy:n toimitusjohtaja Jukka Levo.

K-Patentsin liikevaihto vuonna 2017 oli 11,4 miljoonaa euroa ja se työllistää 60 henkilöä. Vaisala tulee raportoimaan K-Patentsin tuloksesta osana Teollisten mittausten liiketoiminta-alueen tulosta ensi vuoden alusta lähtien.

K-Patents on perustettu vuonna 1978 ja ensimmäinen laboratoriotason refraktometri julkistettiin 1981 ja digitaalinen prosessirefraktometri vuonna 1983.