Samsung tuo modulaarisen mikroleditekniikan

Samsung esittelee tänään aukeavilla Las Vegasin kulutuselektroniikkamessut messuilla uusimman version mikroledeihin perustuvista näyttömoduuleista. Samsung kertoi CES-messujen tilaisuudessa hyödyntävänsä tekoälyä ja IoT-tekniikoita tulevissa tuotteissaan.

Samsung tuo messuille uuden päivitetyn version Micro LED -tekniikkansa, jonka erikoisuus on modulaarinen rakenne. Pienistä neliömäisistä moduuleista voi rakentaa jopa seinän kokoisen näytön, jossa ainakaan kaukaa katsottuna ei erota eri moduulien välejä.

MicroLED-moduuleista voi rakentaa näytön myös haluttuun kuvasuhteeseen esimerkiksi vaakatasossa todella laajaksi tai korkeaksi.  Näyttöä voidaan myös mukauttaa näin tiloihin sopivaksi.

MicroLED-moduuleja lisäämällä myös näytön pikselitarkkuutta voidaan kasvattaa muuttamatta pikselitiheyttä.

Uuden tekniikan ansioista näytössä ei tarvita kehyksiä, vaan Micro LEDin kuva ulottuu paneelin reunasta reunaan.

Samsung lupaa tuoda tekoälytekniikkaan perustuvan Bixby-digiavustajan myös autojen viihdelaitteistoihin yhteistyössä Harmanin kanssa.

MicroLED:n lisäksi Samsung esitteli CES-lehdistötilaisuudessaan QLED 8K- elevisioistaan 65, 75, 82 ja 85 tuuman lisäksi 98 tuuman kokoisen jättimallin.

Bisnesmielessä kiinnostavaa on myös, että Samsung ottaa televisioihinsa myös liitynnän Applen iTunes Movies -palveluun ja Apple Airplay 2 -toimintoihin.

Tekoäly tulee olemaan Samsungilla tärkeä elementti. Lehdistötilaisuudessa yritys kertoi avaavansa Bixby-digiavustajansa tekoälyn kehittäjille.

Bixby tulee saataville muun muassa vuoden 2019 QLED-televisioihin ja älykkäisiin kodinkoneisiin, kuten jääkaappeihin, pesukoneisiin ja älykkäisiin kaiuttimiin.

Aloituskuva: Samsungin Yhdysvaltain johtoon kuuluva Andrew Sivori esittelee MicroLED-tekniikan etuja CES2019-lehdistötilaisuudessa.

Lisää: Aiemmat CES2019-uutisjutut (LINKKI)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!