OLED-televisio menee rullalle

Taipuisa OLED-tekniikka mahdollistaa uudenlaisen rullalle menevän television kehittämisen. Samsungin lisäksi LG on kehittänyt joustavaa näyttötekniikkaa. Tänään alkavilla Las Vegasin CES-messuilla LG esittelee ensimmäisen OLED-tekniikkaan perustuvan rullalle menevän televisionsa.

Korealaisvalmistaja LG vie taipuisan rakenteen uudelle tasolle Signature OELD TV R (malli 65R9) -televisiollaan, jonka kuvaruudun voi katsomisen välillä rullata pois näkyvistä. Näytön koko on 65 tuumaa ja televisio- ja jalusta on päällystetty Kvadrat of Denmarkin suunnittelemalla ylellisellä harjatulla alumiinikuorella.

Uutuudessa on kolme erilaista näyttöasetusta, joista täyden ruudun tai piilossa olevan ruudun lisäksi esimerkiksi Line View mahdollistaa television osittaisen näkymisen, jolloin sitä voidaan käyttää esimerkiksi kodin ohjaus-, kello- tai musiikkitoimintoihin, joista viimeksi mainittu toimii myös näytön ollessa kokonaan alas laskettuna.

Televisiossa on myös LG:n toisen sukupolven α9-prosessori (Alpha 9) ja uusi syväoppimiseen perustuva algoritmi asettavat uuden OLED TV R -television omaan luokkaansa.

Uusi Amazonni Alexa-lisäys tulee kaikkiin muihinkin LG:n tekoälykäyttöisiin televisiomalleihin vuonna 2019. Laite tukee myös Applen AirPlay2 – ja Homekit-ohjausratkaisuja. Esimerkiksi Apple HomeKitin avulla käyttäjät voivat puolestaan hallita LG-televisiotaan Home-sovelluksen kautta tai Sirin avulla.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2018