Suomalainen LTE-anturipaikannin Qualcommin piiritekniikalla

Tamperelainen Yepzon lanseeraa uudenlaiset anturoivat 4G LTE -paikantimet Las Vegasin CES-messuila yhdessä Qualcommin kanssa. Uutuus on esillä piirijätin osastolla ja perustuu Qualcomm Snapdragon Wear 1200 -piirialustaan. Tulossa on myös teollisuusversiot.

Yepzon on hyödyntänyt LTE-verkkojen kapasiteettia rakentamalla entistä pienemmän 4G LTE Smart Trackerin, joka paikkatiedon lisäksi tarjoaa laitteen ympäristöstä anturitietoa entistä pidemmällä akunkestolla. Periaatteessa tämä yksi laite korvaa tarpeen useammalle eri laitteelle.

“Laitteet ovat aikaisempaa älykkäämpiä ja tarjoavat muiden muassa lämpötila- ja törmäysdataa lisäarvona käyttäjälleen, entistä pidemmällä akunkestolla. Meidän teknologiayhdistelmämme, jossa on LTE (M1 & NB-1), GPS, WiFi -sisäpaikannus ja Bluetooth-lähipaikannus, on markkinassa uniikkia’’, kertoo Yepzonin Yhdysvaltain Heidi Rantala.

Yepzon tuo Smart Trackeriinsa edistyksellisiä ominaisuuksia vastaamaan kuluttajatarpeisiin, joihin tällä hetkellä markkinoilla olevat paikantimet eivät kykene vastaamaan, eivätkä ne tarjoa tarpeeksi toiminnallisuuksia laitteiden päivittäisen käytön yleistymiseksi.

Uutuus on asemoitu markkinoiden premium-paikantimeksi, jossa on edistyksellisenä toimintona myös esimerkiksi lentotila matkatavaran paikannusta varten. Yepzon-sovellus on tarjolla Androidille ja Applen iOS-käyttöjärjestelmille. Laiteparitus kännykän kanssa kestää noin kymmenen sekuntia. Laitteessa on langaton latausominaisuus.

Kuluttajille suunnatun Smart Trackerin lisäksi Yepzon lanseeraa Yhdyvsaltain markkinoille myös myös samalle alustalle rakennetun teolliseen paikantamiseen optimoidun 4G LTE -laitteen Yepzon  Extreme. Se tarjoaa yrityksille jatkuvaa paikka- ja anturitietoa (lämpötila, kosteus, kiihtyvyys ja törmäys), joka on helposti integroitavissa mihin tahansa järjestelmään.

Paikkatieto mahdollistaa esimerkiksi proaktiivisen logistiikan optimoinnin, kun taas sensoridataa käytetään erityisesti toimitusketjujen laadunvalvonnassa sekä nopeuttamaan mahdollisten vahinkojen tapahtumapaikkojen ja syiden selvittämistä.

Räjähdysherkkiin olosuhteisiin soveltuva ATEX-sertifioitu versio on saatavilla myöhemmin tänä vuonna. Se soveltuu erityisesti ATEX-direktiivin alaisiin teollisuuden toimijoihin, kuten öljy- ja kaasuteollisuuteen.

Lisää: Yepzon (LINKKI) ja Qualcomm (LINKKI)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2018