Raspberry sai PoE-syöttömoduulin

Brittiläinen Raspberry Pi korttitietokone on ottanut käyttösähkönsä USB-liitännän kautta, Nyt uusimpaan Pi 3 Model B+:a varten on kehitetyn PoE-tuki, jossa tietoliikenne ja sähkönsyöttö tulevat yhtä Ethernet-kaapelia pitkin.

Raspberry Pi 3 malli B+ on paranneltu versio yhden piirilevyn tietokoneesta Raspberry Pi 3:sta. Se sisältää nopeamman prosessorin, nopeamman tietoliikenteen ja uudistetun lämmönhallinna.

Kortilla on Cortex-A53 64-bit SoC (1.40 Ghz) suoritinytimellä varustettu BCM2837B0 -järjestelmäpiiri, 1 Gt LPDDR2 SDRAM, Gigabit Ethernet, wifi (802.11 b/g/n/ac), Bluetooth 4.2, HDMI ja USB.

Lisäkortissa on mukana säädettävä tuuletin teholähteen ja prosessorikortin jäähdytykseen.

Laitteessa on MicroSD-korttipaikka käyttöjärjestelmää ja tietojen taltiointia varten. Kortille on integroitu myös liitäntä Power over Ethernet -tehonsyöttömoduulia varten.

Power over Ethernet (PoE) -lisämoduulin tulo kerrottiin jo viime vuonna, mutta moduulin markkinoille tulo on viivästynyt teknisten haasteiden takia. Nyt Farnell kertoo pystyvänsä toimittamaan Power over Ethernet (PoE) -lisälaitetta.

PoE-yksikön avulla esimerkiksi IoT-laitteen viereen asennettavaa virtalähdettä ei tarvita. Pi PoE HAT on 802.3af -yhteensopiva luokan 2 laite. Teholähde hyväksyy 36-56 voltin syöttöjännitteen ja pystyy tuottamaa siitä galvaanisesti erotetun viiden voltin lähtöjännitteen aina 2,5 ampeeriin asti. Lisäkortti tukee myös Power over Ethernet Boot (PXE Boot) -ominaisuutta.

Lisää: Raspberry Pi-sivusto (LINKKI), Pi 3 B+ (LINKKI), PoE HAT (LINKKI) ja taustaksi Lisää tehoa Ethernetin PoE-ratkaisuihin -artikkeli (LINKKI) ja Farnell Element 14 (LINKKI).

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!