Autojen Ethernetistä nopeampi – R&S ja Marvell testasivat

Autojen Ethernet-verkot toimivat nykyisin pääsääntöisesti sadan megabitin nopeudella. Seuraava askel on gigabitin 1000BASE-T1-standardi. Sitä varten Rohde & Schwarz ja piirivalmistaja Marvell tekivät tiedonsiirtokokeen.

Rohde & Schwarz ja piirivalmistaja Marvell osoittivat äskettäin ensimmäistä kertaa, että kaikki 1000BASE-T1 standardin IEEE 802.3bp:n vaatimustenmukaisuuden kerrokselle 1 (PHY) voidaan saavuttaa. Testauslaitteistona oli Rohde & Schwarzin RTO-oskilloskooppi ja ZND-verkkoanalysaattori.

Testien läpäisy tarkoittaa käytännössä, että laitevalmistajat voivat aloittaa tuotekehityksen Marvellin piirisarjojen ja Rohde & Schwarzin testereiden avulla.

Lopputuotteita varten Marvell on tuonut tarjolle gigabitin fyysisen kerroksen lähetinvastaanotinpiirin 88Q2112, joka on optimoitu uusien kytkettyjen ja itsenäisten ajoneuvojen suuret kaistanleveysvaatimukset. Piiri on yhteensopiva nykyisen 100BASE-T1-standardin kanssa.

Linkit: Rohde & Schwarz ja Marvellin 1000BASE-T1-testi (LINKKI) ja aiemmat Ethernetiin liittyvät uutiset ja uutuusjutut Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).

TAUSTAA: Uusiteknologia.fi lehti on käsitellyt  Ethernet-tekniikoita laajasti numerossa 2/2017 uusimpia Ethernet-standardeja (LINKKI) ja Ethernetistä reaaliaikaisempi artikkelissa numerossa  1/2018 (LINKKI).  Lehdet ovat luettavissa verkossa vapaasti digitaalisena näköislehtenä.

Kuva: Rohde & Schwarzin testerit ja testiohjelma.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!