Autonvalmistaja kiinnostui robottilennokeista

Autonvalmistajana paremmin tunnettu Hyundai hakee tuntumaan tulevaisuuden autonomisiin liikkumisvälineisiin yhteistyöllä amerikkalaisen pienkopterivalmistaja Top Flightin kanssa. Yhtiötä kiinnostaa robottikoptereiden käyttö esimerkiksi rahtikuljetuksissa sekä valvonta- ja tarkastustehtävissä.

Bostonilaisen Flightin ammattitasonlennokeissa käyttämä hybridivoimalinja mahdollistaa lennokeille totuttua pidemmät lentoajat ja suuremmat hyötykuormat. Yrityksen Micro Generator Hybrid Power System -tekniikalla lennokit eli dronet voivat lentää yhtäjaksoisesti jopa kahden tunnin ajan kuljettaen neljän kilon kuormaa.

Tällainen tekniikka voi olla hyödyksi Hyundaille sen tulevassa liiketoiminnassa’’, toteaa Hyundai kehitysyhtiö CRADLEn varapääjohtaja John Suh.

Miehittämättömien lennokkien eli dronien ympärille kehittyvä liiketoiminta on kovassa kasvussa. Alan markkinoiden odotetaan yltävän noin 20 miljardiin euroon vuoteen 2026 mennessä.

Yhdysvaltalaisyritys tarjoaa lennokkitoimintaan myös muita tekniikoita, kuten 3D-teknologiaa hyödyntävää tuotekehitystyökalua sekä usean lennokin yhtäaikaisen operoinnin mahdollistavaa hallintatyökalua.

Nyt aloitetun yhteistyön lisäksi Hyundai aikoo laajentaa yrityksen omia lennokkitoimintaan liittyvien tuotteiden ja tekniikoiden kehittämistä. Korealaisyhtiön on kiinnostunut muun muassa kartoitus- ja mittauspalveluista.

Hyundai aikoo jatkaa myös Hyondai CRADLE-yhtiön Suhin mukaan nvestoimista uusiin yhtiöihin, joiden kehitystyö on linjassa yrityksen nykyisen ja tulevan strategisen ajattelun kanssa. Sen keskeisenä osana on autoniminen ajaminen, tekoäly ja autojen yhteiskäyttö.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!