Humanoidirobotti syntyy 3D-tulostimella

Espoossa voi lähikuukausina rakentaa 3D-tulostettavan humanoidirobotin  muiden innokkaiden harrastajien kanssa. Espoon Isossa Omenan kirjastossa kokeillaan tammi-toukokuun aikana  ranskalaisen InMoov-robotin kasaamista henkilökunnan ja asiakkaiden voimin. Robotti perustuu  Gael Langevinin suunnittelema avoimen lähdekoodin robottiprojektiin.

Robotin osia tulostetaan kirjaston 3D -tulostimilla, ja robottia kasataan yhteisissä, kaikille avoimissa työpajoissa. Ihmisen kokoisen robotin valmistuksessa riittää tekemistä kaikille kiinnostuneille: eri alojen osaajille, harrastajille ja muille uteliaille.

Kaikki koodaamisesta, 3D-tulostamisesta ja/tai robotiikasta kiinnostuneet ovat tervetulleita osallistumaan haluamallaan tavalla. Osallistujat voivat esimerkiksi valita jonkin robotin osan ja lähteä työstämään sitä henkilökunnan opastuksella kirjaston laitteilla.

Koko perheen työpajoissa on suunniteltu esimerkiksi robotin ulkoasua, tulostettu sormen niveliä ja ohjelmoitu myös Lego-robotteja.  Projektin mentorina on Futuricen robotti-insinööri Olli Ohls. Projekti käynnistettiin keväällä 2018. Työpajoihin on vapaa pääsy.

Robottipajoja on keväällä Ison Omenan kirjaston Pajassa klo 18-19.30, 31.1, 28.2, 28.3, 25.4 ja 23.5.

Lisää: InMoov-sivut (LINKKI)

Kuva: InMoov

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!